Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1099371_0001.png
1099371_0002.png
j.nr. 2012-118-0120Dato : 30. marts 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 440 af 15. marts 2012. (Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Jørn Dohr-mann (DF).
Thor Möger Pedersen
/
Bent Madsen

Spørgsmål 440:

Vil ministeren tage initiativ til at sikre en hurtigere sagsbehandlingstid i de situa-tioner, hvor motorankenævnene behandler sager, hvor en bilejer påtænker atsælge sin bil hurtigt på grund af særlige omstændigheder såsom eksempelvis enskilsmisse?

Svar:

Det er motorankenævnene, der beslutter, i hvilken rækkefølge klagerne behand-les, og jeg har fra SKATs Ankecenter fået oplyst, at ankenævnene som hovedre-gel har besluttet, at klagerne behandles i den rækkefølge, de modtages fra SKAT.Jeg kan i den forbindelse henlede opmærksomheden på to udtalelser fra Folke-tingets Ombudsmand (FOU nr. 2011.1301 og 1302) omhandlende sagsbehand-lingstider – dog i vurderingsankenævn – hvoraf det bl.a. fremgår:”På den baggrund har jeg forstået det sådan at der i lyset af de mange sager modtagethos ankenævnene er foretaget en omfordeling af de tildelte ressourcer sådan at sags-behandlingen nu er tilrettelagt så de sager der på landsplan er ældst, som udgangs-punkt bliver behandlet først. En sådan prioritering kan i sig selv ikke give mig anled-ning til kritik.”
Jeg har ingen planer om at fastsætte nærmere regler for prioritering af behandlin-gen af klager ved motorankenævnene. Dels vil det være ganske vanskeligt atfastsætte objektive regler, der vil opleves som retfærdige af de, der klager, ideten prioritering af visse klager vil betyde, at behandlingen af andre – og ældre –klager vil trække yderligere ud. Endvidere vil nævnene sjældent have kendskabtil omstændigheder, som nævnt i spørgsmålet, og endelig vil sådanne regler med-føre mere bureaukrati, som alt andet lige vil kunne forøge sagsbehandlingstider-ne.