Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1092547_0001.png
1092547_0002.png
1092547_0003.png
J.nr. 2012-318-0544Dato:15. marts 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 351 af 14. februar2012.(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

Vil ministeren fremsende en oversigt over væsentlige danske og internationalebegivenheder i indeværende år indenfor ministeriets ressortområde?

Svar:

Skatteministeriet har udarbejdet nedenstående oversigt over en række eksempler på væsentligedanske og internationale begivenheder mv. i indeværende år indenfor skatteministerietsområde. Oversigten kan ikke anses for udtømmende.SkattereformDet fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at regeringen vil gennemføre en fuldtfinansieret skattereform, som sænker skatten på arbejde markant, og som har en rimelig socialbalance. Regeringen forventer at fremlægge et udspil i løbet af 2012.Finanslovsinitiativer
I forbindelse med Finansloven for 2012 har regeringen indgået en aftale med Enhedslistenom skatter og afgifter. Flere af de aftalte regelændringer er allerede vedtaget. Der skalderudover bl.a. gennemføres en række ændringer af beskatningen vedrørendemultinationale selskaber og andre selskaber, der ikke betaler skat i Danmark. Endvidere erdet aftalt at indføre dels en afgift på tilsat sukker i fødevarer, der gennemføres ved enudvidelse af grundlaget for chokoladeafgift dels en arbejdsskadeafgift på farligtarbejdsmiljø. Endelig er det aftalt at indføre en afgift på husstandsomdelte reklamer.På Finansloven for 2012 er SKAT desuden tildelt i alt 529 yderligere årsværk, der skalanvendes til styrkelse af SKATs indsats og kontrol på en lang række områder, herundervirksomhedsområdet, multinationale selskaber,økonomisk kriminalitet, inddrivelsesområdetsamt øget regelefterlevelse mv.Forslag vedrørende leasing- og demobilerRegeringen har med L 94 af 28. februar 2012 fremsat forslag om en ændret beskatning afleasing- og demobiler, hvorefter registreringsafgiften for disse biler altid skal beregnes påbaggrund af køretøjets almindelige pris ved salg til bruger her i landet, og således at derikke længere er mulighed for at anvende en lavere værdi for biler, der af forhandlereudtages til eget brug, og for biler, der erhverves af leasingselskaber.EU-formandsskabDanmark har i første halvår af 2012 formandskabet i EU og i den forbindelse behandles enrække fiskale EU-forslag. Der kanher nævnesbl.a.:Revision afenergibeskatningsdirektivet, forslag til direktiv vedrørende en fælles finansieltransaktionsafgift (FTT), forslag til direktiv om en fælles konsolideret selskabsskattebase(CCCTB), forslag til ændring af rente/royaltydirektiv og forslag til direktiv om tekniskeændringer af rentebeskatningsdirektiv.Serviceeftersyn af NordsøenRegeringen har nedsat et tværministerielt udvalg til at foretage serviceeftersyn afkulbrinteindvinding i Nordsøen. Udvalget har fået et kommissorium, hvoraf det bl.a. fremgår,at vilkårene for koncessioner omfattet af Nordsøaftalen, eksisterende koncessioner, der ikke eromfattet af Nordsøaftalen samt fremtidige koncessioner ønskes belyst. Udvalgets arbejde skalvære afsluttet senest i september 2012.Planer for Skatteministeriets virksomhedSide 2
Der udarbejdes en række planer for Skatteministeriets virksomhed, der løbende offentliggøres.Virksomhedsplanen for 2012 fastlægger de overordnede rammer for ministeriets arbejde.Derudover er der Indsats- og Inddrivelsesplanen 2012, der er offentliggjort den 12. december2011, og som beskriver de væsentligste opgaver for SKATs indsats- og fokusområder.Endvidere findes der Kundeserviceplanen for 2012, der er offentliggjort den 21. december2011, og som omhandler landsdækkende projekter med udgangspunkt i vejledning af SKATskunder. Der henvises til de respektive planer for en nærmere uddybning af de enkelte projekterog temaer.
Digital motor registreringFor motorområdet kan særligt fremhæves DMR - Digital Motor Registrering, der forventesigangsat 6. juni 2012. SKAT har overtaget DMR fra politiet primo 2008. Projektet har tilformål gennem effektivisering og digitalisering af eksisterende arbejdsprocesser at sikre, atborgere og virksomheder oplever, at registreringen af biler foregår hurtigere og mere enkeltend i dag.
Side 3