Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1086699_0001.png
1086699_0002.png
J.nr. 2012-418-0264Dato: 29. februar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 336 af 7. februar2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Peder-sen (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Marianne Sigetty

Spørgsmål:

Er det korrekt, at der for bygningsintegrerede solanlæg ikke gives investor mulighed for 25pct’s afskrivning efter virksomhedsordningen?

Svar:

Efter de særlige regler for fysiske personers investering i vedvarende energi i lig-ningslovens § 8 P, stk. 5, anses et vedvarende energianlæg, der er tilsluttet nettet, for ude-lukkende erhvervsmæssig benyttet, hvis ejeren ikke vælger at anvende den såkaldte skema-tiske metode i ligningslovens § 8 P, stk. 2 og 3.Den skematiske metode betyder, at alene 60 pct. af den del af bruttoindkomsten, der over-stiger 7.000 kr., medregnes til den skattepligtige indkomst. Der kan ikke foretages fradragfor udgifter forbundet med driften af det vedvarende energianlæg.Hvis den skematiske metode ikke anvendes anses det vedvarende energianlæg for at væreerhvervsmæssigt benyttet, og anlægget kan afskrives efter skattelovningens almindeligeregler. Det indebærer, at anlægget kan afskrives med 25 pct., hvis anlægget anses for at væ-re et driftsmiddel.Hvis anlægget derimod er en integreret del af en bygning, der anvendes til beboelse, kander efter afskrivningslovens § 14, stk. 2, nr. 4, ikke afskrives på anlægget. Der kan hellerikke efter afskrivningslovens § 15, stk. 4, afskrives, hvis anlægget anses for at være en in-stallation i en beboelsesejendom med en eller to selvstændige lejligheder (en- og tofamilie-huse) ligesom ejere af ejerlejligheder, der benyttes til beboelse, ikke kan afskrive på instal-lationer i den bygning, hvor ejerlejligheden er beliggende. Der er ikke planer om at ændredisse afskrivningsregler.Jeg kan i øvrigt tilføje, at hvis anlægget er en integreret del af en afskrivningsberettigetbygning som f.eks. en driftsbygning til en landbrugsejendom, kan anlægget efter afskriv-ningslovens almindelige regler afskrives med 4 pct.. Sådanne erhvervsejendomme er dogikke omfattet af de ovennævnte regler i ligningslovens § 8 P.
Side 2