Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1083450_0001.png
1083450_0002.png
j.nr. 12-028344Dato : 22. februar 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 301 af 26. januar 2012.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen
/Kristian Vengsgaard

Spørgsmål:

”Hvornår står det it system, som skal sikre, at Skat igen kan inddrive sin gæld,færdig? og kan ministeren garantere at leverandøren denne gang overholder sineaftaler?”

Svar:

Det er klart, at et nyt it-system ville kunne gøre os mere effektive. Men i denperiode, hvor vi har manglet it-systemet, har vi jo holdt flere folk på opgaven.Det er altså ikke sådan, at vi ikke inddriver mens vi venter på det nye it-system.Jeg har lige inden årsskiftet orienteret Finansudvalget, at jeg så tidligt som mu-ligt i første kvartal 2012 ville præsentere et nyt aktstykke på systemmodernise-ringens fase 2. Jeg orienterede også om, at jeg havde igangsat en ekstern konsu-lentanalyse af forudsætninger og rammer for gennemførselen af it-udviklingsprojekter i Skatteministeriet. Jeg agter at orientere Finansudvalget ogSkatteudvalget indenfor den oplyste tidsramme som tidligere oplyst i den nævnteorientering til Finansudvalget.Det er indlysende, at Skatteministeriet sikrer det fornødne pres på it-leverandørerne i forhold til at levere efter planen, men da der er tale om en sam-arbejdspart, er det vanskeligt at stille garantier.