Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1083444_0001.png
1083444_0002.png
j.nr. 12-028344Dato : 22.02.12
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 296 af 26. januar 2012.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen
/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

"Er der indtægtsgrænser i forbindelse med at eftergive gæld til det offentlige og ibekræftende fald hvorfor? Det bemærkes, at alle skyldnere vel børe betale enprocentdel af deres indkomst til det offentlige på en sådan måde, at skyldnerenstadig kan opretholde sin livsførelse, men samtidig betaler af på sin gæld?"

Svar:

I forbindelse med eftergivelse af gæld er der ikke fastsat specifikke beløbsmæs-sige indkomstgrænser for, hvornår eftergivelse af gæld kan komme på tale.Med de kriterier, der er opstillet for at opnå enten gældssanering efter konkurslo-vens regler, eftergivelse hos SKAT for offentlige restancer baseret på skifteret-ternes gældssaneringspraksis eller afskrivning af offentlig gæld efter lov om ind-drivelse af gæld til det offentlige, er det klart, at frigørelse fra offentlig gæld ervanskeligere at opnå, jo højere indkomst skyldner har.Jeg har i øvrigt i besvarelsen af spørgsmål 294 nærmere redegjort for de ind-komstgrænser, der gælder for iværksættelse af almindelig lønindeholdelse. Detoverordnede mål for inddrivelsesarbejdet i SKAT er, at alle skyldnere – personerog virksomheder – der har betalingsevne, skal afvikle aktivt på deres gæld til detoffentlige.