Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1082185_0001.png
1082185_0002.png
j.nr. 2012-118-0092Dato : 21. februar 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 259 af 25. januar 2012. (Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF)
Thor Möger Pedersen/Lars Tjærby Rasmussen

Spørgsmål:

Vil ministeren i forlængelse af sit svar på § 20 spm. S 1509, indhente oplysnin-ger om, hvordan den tyske delstat Brandenburg nu øger grænsekontrollen vedbl.a. at indsætte flere hundrede tyske betjente, der skal vogte grænsen mellemTyskland og Polen?

Svar:

Som jeg har oplyst i mit svar på S 1509, så har jeg ikke tilstrækkelig viden om,hvordan tyskerne gennemfører grænsekontrollen til at kommentere omfang ellermetode, og jeg ønsker heller ikke at kommentere det.Regeringen har som bekendt besluttet at annullere den tidligere regerings beslut-ning om permanent toldkontrol. Det har vi primært valgt at gøre, fordi vi ønskerat anvende ressourcerne mere moderne og effektivt. Som jeg tidligere har oplyst,så løses opgaven nu af efterretningsbaserede, fleksible og mobile enheder, deropererer som baglandspatruljer med indsatser i det grænsenære område.Toldkontrol er varekontrol, der blandt andet er rettet mod ulovlig indførsel afnarkotika, våben, punktafgiftspligtige varer, forfalsket og indførselsforbudt me-dicin, udførsel af store pengebeløb m.v.Det er vigtigt for mig at understrege, at det er Kommissionen, der har ansvaretfor at påse, at medlemsstaterne overholder deres EU-retlige forpligtelser. Jeg serderfor ingen grund til at indhente oplysninger om en øget tysk grænsekontrol iforholdet til Polen