Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1083199_0001.png
1083199_0002.png
J.nr. 2012-733-0036Dato: 22. februar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 257 af 24. januar2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen(EL).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/K.-H. Ludolph

Spørgsmål:

Hvilke forpligtelser har danske banker, udenlandske banker med filial i Dan-mark og udenlandske banker med afdelinger i Danmark til at indberette formueforhold ogrenteindtægter, som en kunde har i den pågældende bank, herunder i udenlandske moder-selskaber eller dattervirksomheder?

Svar:

De danske indberetningsregler for pengeinstitutter og andre i skattekontrolloven fin-der anvendelse på fysiske eller juridiske personer, der er hjemmehørende her i landet ellersom driver virksomhed fra et fast driftssted her i landet.Dette indebærer, at banker, der er hjemmehørende i Danmark, er omfattet af indberetnings-pligten. Dette gælder, uanset om de er datterselskaber af udenlandske banker. Desuden erdanske filialer og afdelinger af udenlandske banker omfattet af indberetningspligten. Der-imod omfatter indberetningspligten ikke udenlandske datterselskaber af danske banker ellerudenlandske moderselskaber til danske banker.Indberetningerne vedrørende formueforhold og afkast af formue omfatter:Indskud på pensionsordninger og udbetalinger fra disse.Indestående på konti og renter heraf.Restgæld og renter på lån og kreditter.Renter og restgæld på pantebreve i depot (indberetningen sker både om låntager ogejeren af depotet).Personers aktiebeholdninger og køb og salg af børsnoterede aktier samt udbytter afaktier optaget til handel på regulerede markeder eller registreret i en værdipapircen-tral, uanset om aktierne er ejet af selskaber m.v. eller personer.Beholdninger af og udlodninger fra investeringsforeninger, tilskrivninger på ind-skud i kontoførende investeringsforeninger, samt køb og salg af investeringsfor-eningsbeviser.Indgåelse af aftaler om eller overdragelse af terminskontrakter, køberetter og salgs-retter, når en af aftaleparterne er en person.
Indberetningen skal ske en gang årligt. Dog skal udbetalinger af pensioner, som er skatte-pligtige for modtageren, indberettes månedligt som andre indkomstoplysninger. For så vidtangår pensionsdepoter indberettes alene om indskud og udbetalinger, modtagne udlodnin-ger fra investeringsforeninger og aktieudbytter.
Side 2