Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1084613_0001.png
1084613_0002.png
J.nr. 2012-318-0524Dato:24. februar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 240 af 13. januar 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Peder-sen (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Thomas Larsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere Dansk Metals skatteudspil: ”Mere respekt forarbejde og jobskabelse” påwww.danskmetal.dk

Svar:

Dansk Metal har udarbejdet et forslag til en skattereform, som har følgende målsætninger:Sænker skatten på arbejde markantEr finansieret krone for kroneEr fordelingsmæssigt afbalanceretHæver produktiviteten i danske virksomhederØger arbejdsudbuddet markant 2020
Dansk Metals målsætninger stemmer overordnet overens med de målsætninger, som fremgår af Re-geringsgrundlaget ”Et Danmark der står sammen”. Det er hver især forslag, som regeringspartierneogså løbende har haft i betragtning. I Dansk Metals skatteforslag tages der både hensyn til beskæfti-gelsen og til rimelighed, forstået således, at flere af tiltagene øger den økonomiske gevinst ved atvære i beskæftigelse for lav- og mellemindkomstgrupperne. Som det fremgår af skatteudspillet, harDansk Metal primært fokuseret på lettelsessiden. Der foreslås nogle finansieringsforslag men ingenkonkret udformning.Samlet set er der gode elementer i Dansk Metals udspil, som kan indgå i en videre overvejelse omen skattereform. Dermed har jeg dog ikke sagt, at elementerne nødvendigvis vil kunne genfindes iudspillet til den kommende skattereform. Det er endnu for tidligt at sige noget om.Når arbejdsudbuddet skal beregnes, skal der både tages højde for arbejdsudbudsvirkninger på ud-giftssiden (skattelettelserne) men også på indtægtssiden (finansieringselementerne), da begge kanhave indflydelse på det samlede arbejdsudbud af en given reform. Det er derfor ikke muligt atkommentere på den foreslåede reforms arbejdsudbudseffekter.
Side 2