Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1089301_0001.png
1089301_0002.png
J.nr. 2011-733-0035Dato: 6. marts 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 203 af 15.december 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikke-medlem af udvalget Brian Mikkelsen (KF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Per Hvas

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, om SKAT først har forsøgt at indkalde disse oplysninger fra skat-teyderne selv, før SKAT har kontaktet teleselskaberne.

Svar:

Af det almindelige proportionalitetsprincip følger, at SKAT skal være tilbageholdende medat kræve oplysninger direkte fra teleselskaberne, hvis oplysningerne lige så vel kan krævesaf den skattepligtige selv eller gennem denne. I denne situation er det ikke nødvendigt atpålægge tredjemand at anvende ressourcer på at fremskaffe oplysninger. Hvis der er grundtil at antage, at skatteyderen selv er i besiddelse af de oplysninger, der ønskes tilvejebragt,vil SKAT som udgangspunkt rette henvendelse til skatteyderen og anmode om oplysnin-gerne. Udgangspunktet kan dog fraviges, f.eks. hvis skatteyderen ikke er samarbejdsvilligeller der er et konkret grundlag for at antage, at skatteyderen ikke vil afgive oplysningerne.SKAT har oplyst, at hvis det i forbindelse med Money Transfer-sagerne er vurderet, at op-lysningerne ikke kan skaffes af skatteyderen selv eller gennem denne, har SKAT anmodetom oplysningerne direkte fra teleselskaberne. Som det fremgår af svaret på spørgsmål nr.202 har SKAT bedt om oplysninger i 11 tilfælde. Ud af disse 11 tilfælde har SKAT i 7 til-fælde bedt om oplysninger direkte fra teleselskaberne.
Side 2