Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1089303_0001.png
1089303_0002.png
J.nr. 2011-733-0035Dato: 6. marts 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 202 af 15.december 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikke-medlem af udvalget Brian Mikkelsen (KF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Per Hvas

Spørgsmål:

I Computerworld.dk har man kunnet læse, at SKAT med hjemmel i Skattekontrollovens §8D har indhentet kontroloplysninger fra teleselskaber om deres kunders faktiske brug af de-res telefon i form af masteoplysninger, sendte sms, telefonopkald med mere. Det fremgår afartiklen og interview med afdelingsleder Preben Bugholtz, at SKAT har indkaldt disse kon-troloplysninger med henblik på at kunne fastslå konkrete skatteyderes færden med henblikpå at kunne bedømme, om de er skattepligtige til Danmark eller ej. Det oplyses endvidere iartiklen, at SKAT indhenter disse oplysninger uden dommerkendelse, samt at SKAT harvarslet dagbøder overfor teleselskaber, som ikke har imødekommet SKATs forespørgsel.Ministeren bedes oplyse, i hvor mange tilfælde SKAT med hjemmel i skattekontrollovens §8D eller anden hjemmel har skrevet til teleselskaber med henblik på indhentning af kon-troloplysninger om masteoplysninger og personers anden faktiske brug af deres telefonersamt for hvor mange personer SKAT har indkaldt disse kontroloplysninger.

Svar:

I relation til Money Transfer-sagerne har SKAT oplyst, at dette er sket i 11 tilfælde vedrø-rende et tilsvarende antal personer.SKAT har samtidigt oplyst, at der indtil videre ikke er varslet dagbøder i Money Transfer-sagerne, som refereret i spørgsmålet.
Side 2