Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1064067_0001.png
1064067_0002.png
J.nr.Dato: 9. januar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 199 af 14. december2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Laurit-zen (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor skatteministeren modsat forebyggelseskommissio-nen mener den i finanslovstalen omtalt sukkerafgift har en sundhedsfremmende effekt.

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af SAU alm. del spørgsmål 130, er der ikke tale om enafgift på indholdet af tilsat sukker, men om at afgiftsgrundlaget i chokoladeafgiftsloven ud-vides med flere varegrupper, der har et højt indhold af tilsat sukker som f.eks. marmeladeog syltetøj. Derved vil der i lighed med afgiften på chokolade og slik ikke være tale om, atdet kun er indholdet af tilsat sukker, der skal betales afgift af men hele varen, dvs. bådejordbærrene, sukkeret og vandet i marmeladen.Det i er øvrigt helt i tråd med Forebyggelseskommissionen, da den netop anbefalede, at af-giftsgrundlaget i chokoladeafgiftsloven blev udvidet til at omfatte andre produkter med højtsukkerindhold, der ikke indgår naturligt i kosten. Herved vil forbruget af disse produkterblive reduceret og afgiften vil dermed have en sundhedsfremmende effekt.
Side 2