Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 2011-238-0275Dato: 9. januar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 193 af 14. december2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Laurit-zen (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Susanne Reinholdt Andersen
Spørgsmål:
Ministeren bedes redegøre for, hvornår en produktkategoris bidrag til danskernes sukker-indtag betragtes som ikke-uvæsentligt, jf. kommentaren til L 33 - bilag 5.Svar:
Af fødevaredatabankens oversigt over fødevarer med et indhold af tilsat sukker, fremgårdet, at syltetøj, marmelade og lignende produkter har et meget højt indhold af tilsat sukker,og for en del af disse varer også et sukkerindhold, som er højere, end flere af de alleredeafgiftsbelagte varegrupper under afgiften for chokolade og sukkervarer mv. Det synes der-for rimeligt at udvide afgiftsgrundlaget til også at omfatte andre varer, som bidrager til ind-taget af tilsat sukker herunder særligt varegrupper med et meget højt indhold af tilsat suk-ker.Herudover fremgår det afDanskernes kostvaner 2003-2008fra DTU Fødevareinstituttet, atde varegrupper, som bidrager mest til danskernes indtag af tilsat sukker, det vil sige, sukkersom ikke naturligt findes i varen, for det første erSukker og slikmed 48 pct., for det andeterDrikkevarermed 24 pct. og for det tredje erFrugtmed 16 pct. Jeg mener derfor godt, atman kan sige, at fødevarer, der består af frugt med et højt indhold af tilsat sukker så sommarmelade, bidrager i ikke-uvæsentlig grad til danskernes sukkerindtag, som det fremgår afmin kommentar til L 33 – bilag 5.
Side 2