Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1064263_0001.png
1064263_0002.png
FolketingetSkatteudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
9. januar 2011StatsretskontoretThomas Klyver2011-0032-0071300039
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 175 (Alm. del), som Folketin-gets Skatteudvalg har stillet til justitsministeren den 7. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).
Morten Bødskov/Jens Teilberg Søndergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 175 (Alm. del) fra Folketingets Skatteudvalg:

”I forlængelse af sagen om overvågning af tidligere ministerHenriette Kjærs partner er det sagt, at departementschefen iden slags sager har pligt til at holde sig orienteret for at kunne"klæde ministeren på politisk." Er ministeren enig i det?”

Svar:

Spørgsmål om videregivelse af oplysninger mellem myndigheder eller en-heder inden for Skatteministeriets ressortområde henhører under Skattemi-nisteriet, og Justitsministeriet skal derfor henvise spørgsmål herom til skat-teministeren.Justitsministeriet kan imidlertid generelt om videregivelse af oplysningermellem et departement og dets underordnede myndigheder eller enhederoplyse, at en minister som ansvarlig for det pågældende ressortområde al-mindeligvis har ret til at blive orienteret om såvel generelle som konkretesager, der behandles af underordnede myndigheder, hvilket sædvanligvissker gennem departementet. Efter omstændighederne kan en minister lige-frem have pligt til at orientere sig om sager – eksempelvis for at kunne gi-ve korrekte og fyldestgørende oplysninger til Folketinget eller for at kunneføre det fornødne tilsyn med sit ressortområde.Som led heri vil der inden for rammerne af den forvaltningsretlige og per-sondataretlige lovgivning kunne fastsættes både konkrete og generelle in-strukser om, i hvilket omfang underordnede myndigheder eller enhederskal orientere departementet om sager, der behandles af vedkommendemyndighed eller enhed. I den forbindelse gælder det for ministre som forandre ansatte i departementet, at de ikke i forbindelse med deres virke måskaffe sig fortrolige oplysninger, som ikke er af betydning for udførelsenaf deres opgaver, jf. forvaltningslovens § 32.
2