Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1055572_0001.png
1055572_0002.png
J.nr. 11-280239Dato: 12. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 141 af 16. november2011. Spørgsmålene er stillet efter ønske fraDennis Flydt-kjær (DF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Aino Olsen

Spørgsmål 141:

I det der henvises til, at en virksomhed skal udfylde én blanket, når den importerer etprodukt, der rammes af fedtafgiften og punktafgift, og en anden blanket, når vareneksporteres, bedes ministeren fremsende en vurdering af, om det er muligt, at samledisse på en fælles blanket på samme måde, som det sker ved andre afgifter, hvor dersker en modregning f.eks. af moms?

Svar:

Virksomheder, der er registreret for fedtafgift, kan søge om godtgørelse af den af-gift, virksomheden har betalt for afgiftspligtige fødevarer i to tilfælde. Det drejer sigom fødevarer, som virksomheden har leveret til udlandet, og fødevarer, som virk-somheden har anvendt til fremstilling af andet end menneskeføde.I praksis sker godtgørelsen på den måde, at virksomheden på den ordinære angivelsefradrager den godtgørelsesberettigede afgift.Det er således allerede muligt for registrerede virksomheder at indberette både afgiftaf mættet fedt på afgiftspligtige fødevarer og fradrage den godtgørelsesberettigedeafgift samme sted.Det bemærkes, at der alene kan ske fradrag for den afgift, der vedrører den periode,hvor fødevaren er leveret til udlandet eller anvendt til fremstilling af andet end men-neskeføde.Virksomheder, der ikke er registreret for fedtafgift, skal søge om godtgørelse via se-parat blanket.
Side 2