Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
1154043_0001.png
1154043_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
6. september 2012PolitikontoretLinda Björk Nielsen2012-0030-0903512031
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 948 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juli 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 948 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Vil ministeren redegøre for, hvad der indtil nu har afholdtKøbenhavns Politi fra at iværksætte den målrettede indsats,som ifølge Københavns Politis chef for afdelingen for organi-seret kriminalitet kan begrænse hashhandlen i København, oghvornår Københavns Politi agter af iværksætte indsatsen i givetfald?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmo-det Københavns Politi om en udtalelse.Københavns Politi har i den anledning oplyst, at KøbenhavnsPolitis indsats mod bekæmpelse af hashhandel er en del af densamlede kontrol og retshåndhævelse på narkotikaområdet. Deter politikredsens opfattelse, at der ofte er et tæt forhold mellemorganiseret kriminalitet og narkotikakriminalitet, og ikkemindst den organiserede hashhandel har ofte forbindelse tilpersoner med tilknytning til rocker- og bandemiljøet.Københavns Politis erfaringer viser, at det typisk er den efter-retningsbaserede efterforskningsindsats mod bagmændene, derfører til beslaglæggelse af større mængder hash. Gadeplansind-satsen er også en del af Københavns Politis samlede indsatsover for hashhandel. Denne indsats har først og fremmest enpræventiv betydning.Kontrol- og retshåndhævelsesindsatsen i Københavns Politi ta-ger sigte mod både at begrænse udbuddet og efterspørgslen afnarkotiske stoffer, herunder hash.Den politimæssige kontrolindsats i forhold til den mere åben-lyse hashhandel i København udføres i tæt sammenhæng medden øvrige politimæssige indsats og består af en løbende over-vågning kombineret med målrettede politiaktioner mod hash-handlerne. Der er således eksempelvis i 2011 og 2012 på Nør-rebro i området ved Jægersborggade gennemført et større antalpolitiaktioner mod hashhandlen i området.”
2