Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
1049157_0001.png
1049157_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:30. november 2011Kontor: PolitikontoretSagsbeh: Anne Berg Mansfeld-GieseSagsnr.: 2011-0030-0400Dok.:282774
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 88 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. oktober 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 88 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke retningslinjer politietarbejder efter for så vidt angår efterforskning af sager om købaf seksuelle ydelser hos handlede personer.”

Svar:

Justitsministerier har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Der har i de senere år været betydeligt politimæssigt fokus påprostitutionens bagmænd. Der er i den forbindelse både på na-tionalt og lokalt plan indsamlet en betydelig viden på området,ligesom politikredsene har fastlagt hensigtsmæssige arbejds-gange og samarbejdsmetoder. Indsatsen på området er foran-kret i de enkelte politikredse, der prioriterer indsatsen på bag-grund af en vurdering af de lokale forhold og det lokale krimi-nalitetsbillede.Indsatsen tilrettelægges med inddragelse af de erfaringer, derer gjort på området i de seneste år, og følger tillige Rigspoliti-ets vejledning på området.Denne vejledning er en – klassificeret – manual, der skal be-nyttes som redskab i politikredsene i forbindelse med den kon-krete behandling af sager i prostitutionsmiljøet og mod prosti-tutionens bagmænd.Vejledningen indeholder en detaljeret gennemgang af de efter-forskningsmæssige overvejelser mv., der kan være relevante iforhold til sager mod prostitutionens bagmænd, med henblikpå, at samtlige politikredse kan få adgang til og nyttiggøre deerfaringer, som hidtidige efterforskninger på området har givet.Vejledningen indeholder således en beskrivelse af det rets-grundlag, der er relevant i forbindelse med efterforskningen afsager mod prostitutionens bagmænd. Vejledningen beskriverde relevante straffelovsbestemmelser, herunder bestemmelser-ne vedrørende menneskehandel og rufferi, ligesom reglernevedrørende mellemmandsaktiviteter behandles. Endvidere erder omtale af relevante bestemmelser om menneskesmugling,der kan være af betydning i forbindelse med konkret efter-forskning.”
2