Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
1133645_0001.png
1133645_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
11. juni 2012ØkonomikontoretCecilie Maarbjerg Qvist2012-0030-0801428011
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 786 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Rikke Freil Laulund
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 786 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Ministeren bedes, under henvisning til indslag i TV2 Fyn den14. maj 2012, redegøre for, hvor ofte det er tilfældet, at der vedsygdom blandt fængselsbetjente ikke indsættes en afløser, så-ledes at betjentene er alene på vagt, selvom der oprindeligt varsat to på vagt, samt hvilken besparelse Kriminalforsorgen der-med opnår.”

Svar:

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at man ikke statistisk regi-strerer antallet af tilfælde, hvor der ikke sker afløsning på en fængselsafde-ling i forbindelse med sygdom blandt én af to uniformerede medarbejderepå afdelingen. Det er således heller ikke muligt at beregne omfanget afmerudgiften, såfremt afløsning var sket i de enkelte tilfælde.Direktoratet for Kriminalforsorgen har endvidere oplyst, at der på de en-kelte tjenestesteder altid foretages en vurdering af, hvor mange medarbej-dere der skal være på vagt ud fra de konkrete forhold på afdelingerne.Vurderingen foretages med henblik på at sikre, at arbejdet tilrettelægges påen sikkerhedsmæssig fuldt forsvarlig måde. I den forbindelse tages derhensyn både til medarbejdernes og de indsattes sikkerhed. Under afviklin-gen af den planlagte vagt kan der foretages opnormering, såfremt de kon-krete forhold nødvendiggør dette. Hvis det på grund af sygdom eller andetikke er muligt at bemande efter den oprindelige plan, foretages en ny vur-dering af bemandingsbehovet i forhold til de konkrete forhold. Det be-mærkes, at det i visse situationer kan være planlagt på forhånd, at en fæng-selsbetjent skal forrette tjeneste alene på en fængselsafdeling eventueltsuppleret af én eller flere civile medarbejdere.Som nævnt ovenfor har Direktoratet for Kriminalforsorgen ikke nærmereoplysninger om omfanget af merudgiften, såfremt afløsning var sket i deovennævnte tilfælde i forbindelse med sygdom blandt én af to uniformere-de medarbejdere på afdelingen. Det kan dog oplyses, at i forhold til degældende regler om arbejdstid for tjenestemænd i staten, skal arbejdstidenprocentbelægges med 50 pct., når personale tilkaldes i en sådan situation.
2