Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
1114498_0001.png
1114498_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
3. maj 2012CivilkontoretInge Birgitte Møberg2012-0030-0674370313
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 569 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 9. marts 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra ikke-medlem af udvalget (MFU) ChristianJuhl (EL).
Morten Bødskov/Cristina A. Gulisano
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 569 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Vil ministeren redegøre for, eventuelt ved indhentning af ud-talelse fra forsvarsministeren, om der er ansatte i forsvaret derbijobber, som private vagtfolk ombord på danske skibe, på lin-je med hvad der har været tilfældet i Norge?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Forsvarsministeriet, der har indhentet en udtalelse fra For-svarskommandoen, som har oplyst følgende:”Ansatte i forsvaret har generelt ikke pligt til at anmelde en bi-beskæftigelse til forsvaret udover, hvad der fremgår af cirkulæreom anmeldelsespligt for visse former for bibeskæftigelse (sta-tens lønramme 38 og højere).Såfremt en medarbejder oplyser, at han/hun påtænker at tage ar-bejde som vagt på et civilt dansk skib, vil forsvaret foretage enkonkret vurdering af, om dette er foreneligt med ansættelsesfor-holdet, herunder om beskæftigelsen kan indebære en interesse-konflikt med forsvarets virksomhed.Forsvaret har siden august 2011 spurgt ind til eventuel bibeskæf-tigelse, når en medarbejder har søgt tjenestefrihed uden løn. In-gen af de adspurgte har i den forbindelse oplyst, at de agtede attage denne type beskæftigelse.Dette er ikke ensbetydende med, at bibeskæftigelse som privatevagtfolk ombord på danske skibe ikke kan være tilfældet. For-svaret kan således ikke udelukke, at det er tilfældet, at der kanvære ansatte i forsvaret, der bijobber, som private vagtfolk om-bord på danske skibe.”Forsvarsministeriet har yderligere oplyst følgende:”Forsvarsministeriet skal overordnet tilføje, at de generelle reg-ler og principper for bibeskæftigelse for offentligt ansatte natur-ligvis også gælder for forsvarets medarbejdere.Det skal i øvrigt bemærkes, at Forsvarsministeriet ikke er be-kendt med, hvad der har været tilfældet i Norge, hvorfor mini-steriet ikke er i stand til at kommentere herpå.Endeligt skal Justitsministeriets opmærksomhed henledes på be-svarelsen af forsvarsudvalgsspørgsmål nr. 135, der er vedlagt tilorientering.”2