Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
1062694_0001.png
1062694_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:3. januar 2012Kontor: PolitikontoretSagsbeh: Anne Berg Mansfeld-GieseSagsnr.: 2011-0030-0489Dok.:306384
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 269 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 8. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia Adelsteen (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 269 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”I forlængelse af svar på spørgsmål S 631, bedes ministerenredegøre for, om ministeren finder, at politibetjeningen af Ærøer tilfredsstillende, når den som udgangspunkt består af to be-tjente fast stationeret på øen, hvis tjenestetid som oftest liggerinden for normal arbejdstid, hvilket har den konsekvens, at dertypisk ingen synlig og præventiv polititilstedeværelse er på øenefter fyraften og i weekenderne?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet ind-hentet en udtalelse fra Fyns Politi, der har oplyst, at politikred-sen med baggrund i en analyse af kriminalitetsbilledet på Ærøhar vurderet, at politiopgaverne på øen som udgangspunkt kanvaretages af to landbetjente.Fyns Politi har endvidere oplyst, at politikredsen er opmærk-som på, at det ikke alene er den - meget lave - registreredekriminalitet, der skal danne grundlag for den politimæssige be-tjening, og at politiets synlighed på andre tidspunkter end itidsrummet fra kl. 6 til kl. 17 på hverdage er vigtig i forhold tiltryghedsfølelsen blandt beboerne på Ærø. Fyns Politi har i denforbindelse endvidere oplyst, at landbetjentene på Ærø i højeregrad end andet politipersonale honoreres for at være til rådig-hed til løsning af politiopgaver uden for den almindelige ar-bejdstid, ligesom tjenesten for de to landbetjente er planlagt så-ledes, at de med jævne mellemrum gør tjeneste om aftenen ogom natten samt i weekender.Fyns Politi har endvidere oplyst, at Fyns Politis Færdselsafde-ling støtter landbetjentene med færdselsindsatser, ligesom poli-tipersonale fra Fyns Politis civilpatrulje udfører civil patrulje-ring i weekender på Ærø.Fyns Politi har endelig oplyst, at i de tilfælde, hvor en politi-opgave kræver en større styrke af politipersonale eller politi-personale med specialkompetencer, har Fyns Politi indgået af-taler med beredskabet i Svendborg og Fåborg/Midtfyn Kom-muner om transport af politipersonale til Ærø med beredska-bernes fartøjer, ligesom der er indgået aftale med Forsvaret omtransport af personale med helikopter.”2