Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del
Offentligt
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
9. december 2011PolitikontoretJesper Jarnit2011-0030-0452291611
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 174 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 174 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:
”Under henvisning til ministerens besvarelse af samråds-spørgsmål E om regeringens bandeindsats bedes ministeren re-degøre for, om det vil være muligt at betragte en anonym an-meldelse til politiet på samme måde som en anonym underret-ning efter sociallovgivningen til de sociale myndigheder, her-under bedes ministeren redegøre for hvilken betydning, detville have for sagsbehandlingen i politiet og en efterfølgendebrug af oplysningen.”Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Såfremt politiet bliver bekendt med oplysninger vedrørendemulige strafbare forhold, vil politiet i medfør af retsplejelovens§ 742, stk. 2, iværksætte efterforskning, såfremt der er rimeligformodning om, at et strafbart forhold, som forfølges af det of-fentlige, er begået.Det vil naturligt indgå i politiets indledningsvise vurdering afden pågældende sag, at der er tale om en anonym anmeldelse.En sådan anmeldelse vil derfor først og fremmest kunne dannegrundlag for iværksættelse af indledende efterforskningsskridtmed henblik på at undersøge, hvorvidt der måtte være grundlagfor yderligere efterforskning i sagen.Oplysningerne i den anonyme anmeldelse vil efterfølgendekunne indgå som en del af oplysningerne i sagen.”
2