Kulturudvalget 2011-12
KUU Alm.del
Offentligt
1097942_0001.png
1097942_0002.png
1097942_0003.png
1097942_0004.png
1097942_0005.png
1097942_0006.png
1097942_0007.png
1097942_0008.png
1097942_0009.png
1097942_0010.png
1097942_0011.png
1097942_0012.png
1097942_0013.png
1097942_0014.png
1097942_0015.png
1097942_0016.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
28. marts 2012
Folketingets Kulturudvalg har den 13. februar 2012, efter ønske fra Michael AastrupJensen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 53 (Alm. del), som jeg hermed skal besva-re.

Spørgsmål:

Vil ministeren fremsende en oversigt over væsentlige danske og internationale begi-venheder i indeværende år inden for ministeriets ressortområde? Væsentlige forståetsom deadlines for kommissioners endelig eller delvise afrapporteringer, prisuddelinger,genforhandlinger af politiske aftaler, der udløber, større kulturfestivaler, annonceringaf nye modtagere af livsvarige ydelser samt messer.
Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 29. marts 2012.Svaret bedes sendt elektronisk til [email protected].

Svar:

Indledningsvist skal det understreges, at Kulturministerietikkefører fuldstændige op-tegnelser eller registre over nationale eller internationale kulturbegivenheder, hvilketder må tages forbehold for i nedenstående oversigt over væsentlige begivenheder påKulturministeriets område i 2012.

1) Genforhandlinger af politiske aftaler, der udløber

Hermed ses oversigt med gældende politiske forlig på Kulturministeriets område, her-under forligenes hovedindhold, forligspartier samt eventuelt udløbsår.
Dok. nr. 1284753
Side 2

Gældende politiske forlig på Kulturministeriets område

Forlig

Forligskreds Udløbsår

Hovedindhold i aftalen

Ny struktur forV, K, DF, KD, Ikke tidsbe-Aftalen indebar, at Kunstrådet overtog fire eksiste-kunststøtten mv.RV, S, SF, EL grænsetrende råds virkeområde. Til Kunstrådet blev derknyttet fire fagudvalg for henholdsvis litteratur,teater, billedkunst og musik.Aftale om styrkelseaf kultur og oplevel-sesøkonomien iDanmarkAftale om Det Kon-gelige TeaterAftale omKunstrådetV, K, S, DF,SF, RV2010 (2012)Aftalen skal styrke vilkårene for vækst gennembedre samspil mellem kulturliv og erhvervsliv,herunder en styrkelse af kulturlivets erhvervs-mæssige kompetencer.Bevillingen til CKO samt oplevelseszonerne udlø-ber i 2012.Aftalen gælder for perioden 2012-2015 og definereren række kvantitative og kvalitative mål for teat-rets aktivitet.Aftalen indebar at en række mindre ændringer iKunstrådets måde at fungere på bl.a. blev repræ-sentantskabets opgave som udpegende organ tyde-liggjort, formandskaber sammenlagt, og det blevbesluttet at arrangere et større seminar for kunst-miljøet om kunstens rolle i samfundet.Aftale om bogpriserne, der medfører en fuld libera-lisering af bogmarkedet efter udløbet af en over-gangsperiode ved udgangen af december 2010.Aftalen fastlægger udmøntningen af finanslovsbe-villingen til filmstøtten og den filmstrategiske ind-sats som varetages af Det Danske Filminstitut.
S, RV, SF, V,DF, LA, EL,KV, K, S, DF,RV, SF, EL,LA
2015
Ikke tidsbe-grænset
Aftale om fuld libe-ralisering af detdanske bogmarkedFilmaftale
V, K, DF, S,LA, RV, SFV, K, S, DF,SF, RV, EL,LA, KD
Ikke tidsbe-grænset2014
Flerårsaftale forKulturministerietsvideregående ud-dannelser
V, K, S, DF,SF, RV, LA,KD
2014
Aftalen skal sikre, at udviklingen af uddannelserneskal ske i overensstemmelse med regeringens am-bition om, at de danske videregående uddannelserskal være i verdensklasse og kunne leve op til in-ternationale standarder på de fagområder, uddan-nelserne dækker.Aftalen beskriver mindre og konkrete ændringer iforhold til flere grupper af teatre og udmøntes vedforslag til ændring af Teaterloven, som fremsættesultimo 2011.
Aftale om en rækkeændringer på tea-terområdet
V, K, DF, S,SF, RV, LA
Ikke tidsbe-grænset

2) Deadlines for kommissioners endelige eller delvise afrapporteringer i 2012

Der er for tiden ingen kommissioner indenfor Kulturministeriets ressortområde. Mini-steriet har dog i henhold til den politiske aftale om de kunstneriske videregående ud-
Side 3
dannelser nedsat et arbejdsudvalg vedrørende Scenekunstuddannelserne. Herudover erder nedsat et udvalg vedrørende motionsdoping.

3) Prisuddelinger på Kulturministeriets område i 2012

Begivenhed

Uddeling af Kulturministeriets handi-capidrætsprisUddeling af Kulturministeriets Idræts-prisOverrækkelse af Oversætterforbundetsærespris i Kulturstyrelsen til Jytte Lol-lesgaard.Oversætterforbundets ærespris blev ind-stiftet i 1945 og tildeles "en oversættelse,som ved fremragende gengivelse af et el-ler flere betydende, udenlandske værkerhar beriget dansk litteratur". Prisen ud-deles hvert år, og medlemmer af DanskForfatterforenings Oversættergruppehar indstillingsret til prisen.Kulturministeren overrækker Kulturmi-nisteriet Forfatterpris for børne- og ung-domsbøger og Illustratorpris for børne-og ungdomsbøger for 2011 i Kultursty-relsen.Børnebogsprisen uddeles én gang årligt,og har til formål værne om og stimulereinteressen for danske børne- og ung-domsbøger af høj kvalitet. Illustratorpri-sen tildeles en kunstner, som gennem si-ne illustrationer udtrykker en kunstne-risk originalitet, der både med realismeog fantasi forøger læserens oplevelse afdet skrevne ordNordisk Råds Filmpris.Formålet med filmprisen er at fremmeproduktionen af nordisk film og udvikledet nordiske filmmarked og på længeresigt også bidrage til at styrke nordiskfilm internationalt.Nordisk Råds Litteraturpris.Prisen gives et skønlitterært værk somer skrevet på et af de nordiskesprog. Formålet med prisen er at øge in-teressen for nabolandenes litteratur og

Område

IdrætIdrætLitteratur

Sted

Tidspunkt

7. januarDecember2. marts
Litteratur
15. marts
Film
Dato ikke fastlagt
Litteratur
Reykjavik
22. marts
Side 4
sprog samt for det nordiske kulturfælles-skab.Overrækkelse af Kritikerprisen og Georg LitteraturBrandes-Prisen i Kulturstyrelsen.Kritikerprisen er en dansk litteraturpris,der tildeles et værk, der er udkommet iårets løb, og som fortjener større op-mærksomhed. Prisen er indstiftet af DenDanske Forlæggerforening i 1957. Udde-lingen blev fra 1971 overtaget af Littera-turkritikernes Lav, hvor den uddeles ef-ter afstemning blandt lavets medlem-mer. Georg Brandes-Prisen er indstiftetaf Litteraturkritikernes Lav i 1969. Pri-sen tildeles en forfatter for et kritiskværk, der er udkommet inden for det se-neste år.Statens Kunstfonds stipendieoverræk-Tværkulturkelse.Statens Kunstfond uddeler årligt ar-bejdslegater, rejselegater og 3-årige sti-pendier til bildende kunstnere, forfatte-re, komponister, kunstneriske formgive-re og arkitekter. Modtagere af livsvarigeydelser annonceres ligeledes ved dennelejlighed.Nordisk Råds Musikpris.MusikNordisk Råds musikpris uddeles hvertår. Hvert andet år gives prisen til etværk af en nulevende komponist, oghvert andet år går prisen til en solist el-ler et ensemble. Prisen blev uddelt førstegang i 1965.Springfrøprisen, Ministeriet for Børn og TværkulturUndervisning og Kulturministeriet. Pri-sen uddeles en gang årligt til særligeprojekter inden for de praktiske, musiskeog kunstneriske fag.De danske teaterjournalisters tre pri-Teaterser.Teaterjournalisterne er en foreningaf anmeldere og kulturjournalister fra dedanske medier.Overrækkelse af Statens Kunstråds Lit- Litteraturteraturudvalgs oversætterpris
12. april
22. maj
Primo juni
Primo juni
December
Rusland
Dato ikke fastlagt
Side 5
Kunstkritikerprisen.BilledkunstKunstkritikerprisen uddeles hvert år tilen kunstner, et udstillingssted eller enformidler, der har udrettet noget særligtbemærkelsesværdigt i det forløbne år.Foreningen af danske kunstkritikere haruddelt Kunstkritikerprisen siden 1994

4) Større kulturfestivaler

Begivenhed

Golden Days FestivalIETM (International Network for Perfor-ming Arts) har mere end 500 medlemsor-ganisationer fra over 50 lande, som alle eraktivt engageret i samtidens scenekunst oginternationalt samarbejde. Det første af deto årlige større medlemsmøder afholdes iKøbenhavn med Dansehallerne på Carls-berg som ankerpunkt. I forbindelse mednetværksmødet afvikles et større kunstne-risk program med dansk scenekunst.Festival 2012 - teater for børn & unge.Fe-stival 2012 er årets suverænt største begi-venhed for dansk børneteater. Festivalenafholdes i år for 42. gang. Værter for detteårs børne- og ungdomsteaterfestival, hvoralle børne- og ungdomsteaterinteresseredenormalt deltager er Ringsted og Sorø kom-muner i samarbejde med Teatercentrum.Næsten 100 professionelle børne- og ung-domsteatre vil i løbet af festivalugen delta-ge med over 150 forskellige forestillinger og450 opførelser i alt. Alle med gratis adgangfor store og små mennesker. Festivalen hartradition for at tiltrække et større antal in-ternationale opkøbere med henblik pådansk deltagelse på udenlandske toneangi-vende festivaler.SPOT-festival. En to dages showcase-festival, der hvert år afholdes i Århus.SPOT- festivalen sætter fokus på det nye ogmest lovende fra den danske musikscene,og ideen med festivalen er at promoveredansk musik.

Område

TværkulturBilledkunst

Sted

KøbenhavnKøbenhavn
Dato ikke fastlagt

Tidspunkt

7.-23. september 2012Ultimo marts
Scenekunst
Ultimo april
Musik
Århus
Maj
Side 6
SWOP festival – moderne dans for børn ogDansunge.SWOP er en regional festival, som fo-kuserer på moderne dans for et ungt publi-kum. Ni dansekompagnier vil turnere i re-gionen og spille i alt 50 forestillinger i ottebyer med Roskilde som festivalens cen-trum. SWOP er inspireret af den nye bølgeaf moderne dans for børn og unge, der i dis-se år skyller ind over Europa. Feltet er indei en rivende kunstnerisk udvikling, nyetværeuropæiske netværk, som fx FreshTracks Europe, er dannet, og europæiskekoreografer udforsker i stigende grad nyemåder at skabe dans for et ungt publikumpå. SWOP festivalen er forankret hos detdanske kompagni Åben Dans, som med ini-tiativet ønsker at etablere en dansk plat-form for moderne dans for børn og unge –en platform med et internationalt format ogudsyn. (Roskilde, Holbæk, Kalundborg,Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og So-rø, 19.-27.5)Copenhagen Jazz Festival.Fra 1.-10. juliMusikpræsenteres Copenhagen Jazz Festival for33. gang i København. Med tre årtier påbagen har Copenhagen Jazz Festival forlængst markeret sig som en af landets ab-solut vigtigste musikbegivenheder. Hvertår deltager udenlandske interessenter ogbookere på festivalen.Nordisk kulturfestivalTværkulturWundergrund Festival. En årlig musikfe-Musikstival i København, som sætter scene formarkante møder mellem ny, eksperimente-rende musik og andre kunstmiljøer. Wun-dergrund søger at udfordre publikum, mu-sikere, genregrænser, meninger, scenarierog kreative brancher. Festivalen har si-den starten i 2006 arbejdet med både dan-ske og internationale profiler, ensembler ogkomponister på kryds og tværs af under-grund og mainstream. Wundergrund har etsærligt 'on tour' - tiltag, hvor nogle af festi-valens produktioner gæstespiller på andre
Ultimo maj
København
Primo juli
FinlandKøbenhavn
30. oktober til 1.november 2012Oktober/november
Side 7
danske såvel som udenlandske festivalersom bl.a. Roskilde Festival, CopenhagenJazz Festival, Spot Festival, Strøm Festivalog Huddersfield Music Festival (UK). Wun-dergrund initierer også forskningsnetværkog showcases med andre kreative branchersamt børn & unge-workshops i regionen.Wundergrund organiseres af SNYK, Sekre-tariat for Ny Kompositionsmusik, en gen-reorganisation der modtager støtte fra Sta-tens Kunstråds Musikudvalg.Copenhagen Art Festival. Den 24. auguståbner Copenhagen Art Festival, en af ho-vedstadsregionens største præsentationeraf international samtidskunst. Festivalenbegynder med en eventpakket uge frem til2. september, hvorefter de nyåbnede udstil-linger fortsætter hele efteråret. I november2010 blev de fem kunsthaller, KunsthalCharlottenborg, Den Frie Udstillingsbyg-ning, Kunstforeningen Gl. Strand, NikolajKunsthal og Overgaden Institut for Sam-tidskunst, udpeget af Statens Kunstråd til ifællesskab at organisere en festival forsamtidskunst på baggrund af en udskrevetkonkurrence.DANISH+. En showcase for professioneldansk scenekunst for børn og unge. Teater-opkøbere og formidlere fra hele verdenkommer til Århus for at se og opleve detbedste af dansk scenekunst for børn og un-ge. (Århus 6.-9.5).BogForum. 40 internationale oversættereaf dansk litteratur inviteres af StatensKunstråds Litteraturudvalg til BogForum iKøbenhavnRoskilde FestivalDanmarks Smukkeste Festi-val/Skanderborg FestivalLangelandsfestivalStella PolarisGratis chill out-event i Østre Anlæg, Kø-benhavn med danske og internationalestjerner fra den elektroniske scene. Afhol-
Billedkunst
København
August
Scenekunst
Århus
Maj
Litteratur
København
November
MusikMusikMusikMusik
RoskildeSkanderborgLangelandKøbenhavn
5.-8. juli (opvarmning30. juni-4. juli)8.-12. august21.-28. juli4.-5. august
Side 8
des hvert år den første weekend i august.Bog- og biblioteksmesseDansk kulturfestival i Beirut, støttet afStatens Kunstråd. Del af Mellemøstbevil-ling.Større fremstød for Herman Bang i Milanoarrangeret af forlaget Ipeporea. Udstillingaf dansk litteratur i italiensk oversættelse,genudgivelse af tre Herman Bang romaner,oversættelse og udgivelse af 3 nyere danskeforfattere, opsætning af Herman Bang påteater og Karen Blixens dukkespil.Den Danske Pavillon på arkitektur- bien-nalen i Venedig, åbning 27-28 august. DenDanske Pavillon har på den kommende bi-ennale Grønland som tema med en udstil-ling med titlen ”Future Greenland”.Den kulturelle markering af DanmarksEU-formandskab. Mere end 200 aktiviteterfordelt blandt medlemslande. Særlig fokus iBruxelles (bl.a. Per Kirkeby udstilling)samt særlig fokus på ca. 10 udvalgte euro-pæiske filmfestivaler (se nedenfor).Statens Kunstråds Internationale Billed-kunstudvalg støtter stort nordisk fokus påArmory Show, NYC, 8-11 marts. Dansk ku-rator.Reeperbahn Festival.Reeperbahn Festival er en af Tysklandsvigtige showcase-festivaler med internatio-nal deltagelse. Den foregår i Hamborgsgamle forlystelseskvarter, hvor koncerterbliver afviklet i de mange små klubber ogbarer. Udover koncerter bliver der afvikletseminarer og networking-events på tysk ogengelsk. MXD (Music Export Denmark)har i flere år arrangeret "SPOT On Den-mark"-showcases, der præsenterer danskeorkestre samt danner basis for netværks-arbejde for den danske musikbranche og deudenlandske miljøer.Edinburgh International Festival. En 3-ugersb international festival for musik, tea-ter, opera og dans. Festivalen er også værtfor en række af kunstudstillinger, foredrag
Litteratur
GöteborgBeirut
23. februar
Litteratur
Italien
Maj – juni
Arkitektur
Italien
Ultimo august
Tværkultur
Hele Europa
Første halvår
Billedkunst
USA
Medio marts
Musik
Hamburg, Tysk- Ultimo septemberland
Tværkultur
Edinburgh,Skotland
9. august – 2. septem-ber
Side 9
og workshops.

Filmfestivaler:

Navn

Sted /(by/land)

Tidspunkt (må-

ned)

Konkurrenceprogram med

dansk deltagelse (ja/nej)

Internatio-

nal betyd-

ning på en

skala 1-3.

2121
RotterdamInt. FFSundanceFFGöteborgInt. FFBerlinale
Rotterdam/HollandPark City/USAGöteborg/SverigeBerlin/Tyskland
JanuarJanuarJanuar/FebruarFebruar
JaJa, hovedpris til 10 timer tilParadis.Ja. Ekstra DFI indsats i an-ledning af EU formandskabJa, 2 hovedpriser til En kon-gelig affære. Ekstra DFI ind-sats i anledning af EU for-mandskabSuperclasico var shortlistetblandt de sidste 9 ud af ca. 68foreign language film, men varikke nomineret til de sidste 5filmSærlig DFI aktivitet i anled-ning af EU formandskabJaIkke festival, men finansie-rings- og salgsmarked for ani-mationsfilmJa. Ekstra DFI indsats i an-ledning af EU formandskab
Oscar
Los Angeles/USA
Februar
1
BozarHong KongInt. FFCartoonMovieThessalo-niki Docu-mentaryFFGuadalaja-ra Int. FFBuenosAires CineIndepen-dente
Bruxelles/BelgienHong Kong/KinaLyon/Frankrig
Februar/MartsMartsMarts
N/A22
Thessaloni-ki/Grækenland
Marts
3
Guadalajara/MexicoArgentina
MartsApril
JaJa
23
Side 10
Vision duRéelTribeca FFHot DocsInt. FFCPH:PIX
Nyon/SchweizNew York/USAToronto/CanadaKøben-havn/Danmark
AprilAprilAprilApril.
JaJaJaEkstra DFI indsats i anled-ning af EU formandskab: PIXSessions – et talentmøde medunge filmfolk fra ca. 16 for-skellige lande i Europa.JaJa. Dansk filmfokus. EkstraDFI indsats i anledning af EUformandskab.JaJaJaJaNej, ingen konkurrencerJa
2213
Festival deCannesTransilva-nia IFFShanghaiInt. FFSheffieldDoc/FestMoskvaInt. FFSydney Int.FFMelbourneint. FFKarlovyVary FFMünchenInt. FFDurban In-ternationalFilm Festi-valLocarnoInt. FF
Cannes/FrankrigCluj/Rumænien
MajMaj/Juni
13
Shanghai/KinaSheffield/ EnglandMoskva/RuslandSydney/AustralienMel-bourne/AustralienKarlovy Va-ry/Tjekkiske Repu-blikMünchen/TysklandSydafrika
JuniJuniJuniJuniJuliJuli
333232
JuliJuli
Ja. Ekstra indsats i anledningaf EU formandskabNej
33
Locarno/Schweiz
August
Ja
2
Side 11
VeneziaFestivalD'Arte Ci-nematogra-ficaInt. Nor-wegian FFTorontoInt. FFBusterFilm Festi-valenSan Seba-stian FilmFestivalNordiskPanorama
Venedig/Italien
August
Ja
1
Haugesund/NorgeToronto/CanadaKøben-havn/DanmarkSan Sebastian,SpanienAarhus, Oulu,Malmø, Reykjavik,Bergen – alterne-rende i NordenBusan/SydkoreaLeipzig/Tyskland
AugustSeptemberSeptember
JaJaJa
313
September
Ja
2
September
Ja
3
Busan Int.FFLeipzigFestival forDocumen-tary andAnimationAbu DhabiMiddleEast FFFestival doRioSao Pauloint. FFRome Int.FFLondon FFMumbaiInt. FF
OktoberOktober
JaJa
23
Abu Dhabi/ UnitedArab EmiratesRio de Janei-ro/BrasilienSao Paulo/BrasilienRom/ItalienLondon/EnglandMumbai/Indien
Oktober
Ja
2
OktoberOktoberOktoberOktoberOktober
JaJaJaJaJa
33233
Side 12
CPH:DOXIDFADubai Int.FFEuropeanFilmAwards
Køben-havn/DanmarkAmsterdam/HollandDubai/United ArabEmiratesMalta/Malta (I år)
NovemberNovemberDecemberDecember
JaJaJaJa
2122

5) Annoncering af nye modtagere af livsvarige ydelser

Se venligst under afsnittet ”Prisuddelinger på Kulturministeriets område 2012”.

6) Konferencer

Begivenhed

Konference om idrætsadfærd og idrætsfaci-liteter i udsatte boligområderTeam Culture.Medlemmerne af den kulturelle ’taskforce’Team Culture 2012 vil blive sendt ud i Eu-ropa for at finde eksempler på kunst ogkultur, der gør en samfundsmæssig forskel.Team Culture 2012 slutter i juni med etstormøde i Bruxelles, hvortil en kreds afbeslutningstagere, medlemmer af Europa-Parlamentet og de europæiske kulturmini-stre inviteres.Sportvision 2012 – EU-formandskabskonference vedr. bekæmpelseaf motionsdoping, fremme af frivilligindsat-sen på idrætsområdet og udfordringer ogløsninger i forbindelse med finansiering ogsundhed på idrætsomådet.Konferencen "Access to art and culturethrouhgout childhood and teenage years" –Børnekulturens Netværk.RIO+20: FN-konference om bæredygtig ud-vikling herunder også kulturel udvikling.Sportsdirektørmøde – EU-formandskabsmøde. Uformelt møde forsportsdirektører fra alle 27 medlemslandeAfslutningskonference for breddeidræts-

Område

Idræt

Sted

Tidspunkt

9. februar27.-28. februar (Kø-benhavn)6. juni (Bruxelles)
Kunst og Kultur København ogBruxelles
Idræt
Bella Center,København
19.-20. marts
Børnekultur
Kultur og bi-standIdræt
Det KongeligeBibliotek, Kø-benhavnRio de JaneiroEigtveds Pak-hus, København
19. april
20.-22. juni31. maj - 1. juni
Idræt
11. juni
Side 13
kommunerneKulturdirektørmøde – EU-formandskabsmøde for højtstående em-bedsmænd med ansvar for det kulturelleområde fra EU’s kultur- og udenrigsmini-sterier. Mødet omhandler public diplomacyog kultur i forhold til EU’s eksterne relati-oner.Konference om idræt for vanskeligt stilledebørn

7) Messer

Begivenhed

MIDEM. Hvert år sidst i januar samlesmusikfolk fra hele verden i Cannes til MI-DEM – messen, som er en messe for denprofessionelle musikbranche, hvor plade-selskaber, forlag, produktionsselskaber,musikere m.fl. mødes for at diskutere ud-vikling og tendenser og for at lave forret-ninger.SXSW, South by South West. USA'svæsentligste musikfestivalJazzAhead. Uden sammenligning den stør-ste europæiske messe for jazzopkøbere ogsælgere, organisationer, musikere og hvadder ellers rører sig indenfor jazzmiljøet.JazzDanmark har i de sidste mange år haften stand på messen, og inviterer pladesel-skaber, bookere, managers og musikere tilat deltage i JazzAhead-messen.Classical Next. Kulturstyrelsen arrangererpå vegne af Statens Kunstråds Musikud-valg dansk deltagelse på en mindre standpå den første udgave af musikmessen forklassisk musik.WOMEX. Den vigtigste internationalemesse for worldmusic, hvor professionelleinden for worldmusic-miljøet mødes og net-værker, laver forretning og deltager i diver-se aktiviteter på messen. De seneste tre århar WOMEX messen været afholdt i Dan-mark. De næste tre år afholdes messen i
Kultur
Eigtveds Pak-hus, København
13.-15. juni
Idræt
Oktober eller novem-ber

Område

Musik

Sted

Cannes, Frank-rig

Tidspunkt

26.- 29. januar
MusikMusik
Austin, Texas,USABremen, Tysk-land
13.-18. marts19.- 22. april
Musik
München, Tysk-land
30. maj- 2. juni
Musik
Thessaloniki,Grækenland
17.-21. oktober
Side 14
Grækenland.APAP, American Performing Arts Present-ers. En stor organisation af professionelleaktører inden for det amerikanske og in-ternationale scenekunstmiljø. APAP-konferencen foregår hvert år og indeholderdiverse køb og salg af forestillinger, menikke mindst netværks og informationsakti-viteter suppleret af showcases afholdt i heleNew York City med amerikanske såvel somudenlandske kompagnier. StatensKunstråds Scenekunstudvalg sikrede meden særlig bevilling stærk dansk repræsen-tation, herunder et samarbejde med nordi-ske partnere om at præsentere danseplat-formen Ice Storm.Tanzmesse. Afholdes hvert andet år og eren større messe for det moderne dansemil-jø. Selve messen består af konkrete messe-aktiviteter omkring formidling samt køb ogsalg, og herudover afholdes diverse info-sessions samt showcases af moderne dansfra de forskellige deltagende lande. Kultur-styrelsen deltager på vegne af StatnesKunstråds Scenekunstudvalg med endansk stand, som repræsenterer det danskemiljø.Cinars, International Exchange for the Per-forming Arts. Cinars finder sted hvert an-det år og er primært en formidlings- ogkøb/salg messe, hvor det professionelle mil-jø fra Nordamerika og resten af verden mø-des og netværker og udveksler viden ogplaner. Kunststyrelsen har siden 2006 del-taget på Cinars med en bredt repræsente-ret dansk stand på vegne af StatensKunstråds Scenekunstudvalg. Der plan-lægges ligeledes deltagelse i Cinars til no-vember, som vil lægge sig op af præsentati-onen i 2010, hvor der var etableret samar-bejde med nordiske partnere om et ”NordicCorner” på messen.Åbning af Manifesta. Toneangivende bien-nale for samtidskunst. Skiftende værtsby-er. Første biennale afholdt i 1996, gennem-
Scenekunst
New York, USA
6.- 10. januar
Scenekunst
Düsseldorf,Tyskland
28. august - 1. septem-ber
Scenekunst
Montreal, Can-ada
12. - 18. november
Billedkunst
Genk, Lim-bourg, Belgi-en/Holland
31. maj- 1. juni
Side 15
føres for 9. gang i 2012.Det internationale Kulturpanel: Biennale2010-udstillingen Q&A; Urban Challenges,Cophenhagen Answers. I samarbejde medDansk Arkitektur CenterÅbning af Documenta. Vigtig internationalbilledkunstmesse for moderne kunst ogsamtidskunst, som finder sted hvert 5. år.Etableret 1955.
Singapore
Juni-September
Billedkunst
Kassel, Tysk-land
6.- 8. juni

8) Andre væsentlige begivenheder

For yderligere orientering i forhold til begivenheder og aktiviteter under Det Internati-onale Kulturpanel se venligsthttp://www.dankultur.dk/Default.aspx?ID=960

Begivenhed

Kulturministeren ledsager dronningen påstatsbesøg til Italien.Danmarks Oldtid i Landskabet, 1. etape. Et Kulturbevaringprojekt støttet med kr. 25 mio. af Mærsk-fonden. Projektet har til formål at tilgænge-liggøre og formidle en række danske for-tidsminder. Første etape med ca. 25 (af i altca. 100) monumenter afsluttes i dette forårog en række nye lokaliteter vil dermed bli-ve indviet under projektet.Nordisk Kulturforum 2012.TværkulturNordisk Kulturforum giver mulighed foridé- og informationsudveksling mellemNordisk Ministerråd for Kultur og aktører-ne i kultur- og kunstlivet. Kulturforum ar-rangeres af Nordisk Ministerråd for Kultur.EM i fodboldIdrætOlympiske LegeUdnævnelsen af ”Kulturby 2017”. På et ju-rymøde i august måned 2012 foretager ju-ryen den endelige vurdering af, hvilken byder skal anbefales som Kulturhovedstad2017Paraolympiske LegeIdrætKøbenhavn

Område

Sted

Rom, Italien

Tidspunkt

11-14. aprilForår
Forventes afholdt den8. juni.
Ukraine/PolenLondon, Eng-land
9. juni - 1. juli27. juli-12. augustAugust
Idræt
London, Eng-land
29. august-9. septem-ber
Side 16
Københavns Befæstning. Diverse åbningeri hele 2012. Større projekt mellem Natur-styrelsen, Realdania og Kulturstyrelsen omformidling af befæstningen.Pingyao International Photo FestivalFotokunstKina, ShanxiProvinsen
Hele året
September
Uffe Elbæk