Kulturudvalget 2011-12
KUU Alm.del
Offentligt
1133990_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
11. juni 2012
Folketingets Kulturudvalg har den 21. maj 2012, efter ønske fra Michael Aastrup Jen-sen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 125 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, hvad mulighederne er for, at museer kan leje opmagasine-rede kunstværker ud til andre museer eller virksomheder, naturligvis med krav om denrette opbevaring, og hvad er ministerens holdning til denne mulighed?

Svar:

Kulturstyrelsen har oplyst følgende:“De statslige og statsanerkendte kunstmuseer kan udlåne eller deponere kunstværkerpå andre museer eller hos offentlige myndigheder, hvor værkerne vil være tilgængelige.De statslige og statsanerkendte kunstmuseer har en stærk tradition for at låne værkertil hinanden, så værker, der ikke er aktuelle at udstille på ét museum, kommer offent-ligheden til gode på et andet. Derudover findes der allerede aftaler om udlån og lang-tidsdeponeringer af værker fra museernes samlinger til f.eks. kommuner.Museumsloven giver ikke museerne mulighed for at låne værker til virksomheder ellerandre private, da museernes samlinger netop skal være tilgængelige for offentligheden.Herudover er det museernes ansvar, at værkerne altid udstilles og bevares forsvarligt.Udlejning af kunstværker mod en økonomisk kompensation vil være problematisk i for-hold til givere, der har doneret værker i forventning om, at de indgår som en del af mu-seernes forskning og formidling.”Jeg henholder mig til Kulturstyrelsens svar.
Med venlig hilsen
Uffe Elbæk
Dok. nr. 1371015