Kulturudvalget 2011-12
KUU Alm.del
Offentligt
1133986_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
11. juni 2012
Folketingets Kulturudvalg har den 21. maj 2012, efter ønske fra Michael Aastrup Jen-sen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 124 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Hvad mener ministeren om, at der bliver opbevaret en masse kunst på de danske mu-seer, som ikke er tilgængeligt for offentligheden?

Svar:

Kulturstyrelsen har oplyst følgende:“De statslige og statsanerkendte kunstmuseer har en stærk tradition for at ændre deresudstillinger af egen samling løbende for netop at gøre så mange værker som muligt til-gængelige for offentligheden. Museerne låner desuden ofte værker til hinanden, såledesat værker, der ikke er aktuelle at udstille på ét museum, kommer offentligheden til go-de på et andet.De senere års museumsbyggerier har givet mulighed for at vise kunstværker, der ellersville være opbevaret på magasin. Det har for eksempel ARoS Aarhus Kunstmuseum,Sorø Kunstmuseum og HEART Herning Museum of Contemporary Art benyttet sig af.Værkerne i de statslige og statsanerkendte kunstmuseers samlinger er registrerede idet centrale register, Kunstindeks Danmark (www.kid.dk), hvor alle borgere kan se,hvilke værker der findes i samlingerne. Efter aftale kan det pågældende museum findemagasinerede værker frem til interesserede.“Jeg kan henholde mig til styrelsen oplysninger og mener dermed, at museerne arbejderaktivt for, at så mange værker som muligt er tilgængelige for offentligheden.
Med venlig hilsen
Uffe Elbæk
Dok. nr. 1371014