Kulturudvalget 2011-12
KUU Alm.del
Offentligt
1054258_0001.png
1054258_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
9. december 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 22. november 2011, efter ønske fra Morten Marinus(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 12 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Hvordan vil DR og Kulturministeriet afgøre, om DR MAMA er en succes, når der ikkeer opstillet succeskrav for kanalen, jf. udtalelser fra DR’s generaldirektør?

Svar:

Jeg har i anledning af det stillede spørgsmål anmodet DR om at bidrage til besvarelsenaf spørgsmålet. DR har oplyst følgende:”DR er forpligtet til at have public service tilbud til hele befolkningen. I lighed med pub-lic service-broadcastere i mange andre lande har DR dog i de seneste år haft vanskeligtved at løfte denne forpligtelse i forhold til de unge, idet denne gruppe bruger DR mar-kant mindre end andre grupper af danskere.På den baggrund lancerede DR i september DR MAMA, som er et univers på tværs afmedieplatforme målrettet unge.De primære indholdsmæssige formål med DR MAMA har været,at levere indhold med mening til de ungeat vise mangfoldigheden blandt unge i Danmarkat udfordre de unges syn på sig selv og hinanden og at underholde de ungeat aktivere og stimulere de unge og få dem til at tænke, diskutere og handle.
DR følger løbende udviklingen i, hvordan målgruppen bruger DR MAMA. Det har dogikke været afgørende for DR at opstille håndfaste mål herfor, idet DR lægger større
Dok. nr. 1175144
Side 2
vægt på at sikre, at DR MAMA-indholdet har høj kvalitet og public service værdi, så DRog public service over tid kan få større betydning i målgruppen.”Jeg tillader mig at henvise til mit svar af 29. november på spørgsmål nr. S 913 stillet affolketingsmedlem Morten Marinus (DF) den 22. november 2011. I dette svar har jeg re-degjort for, hvilke krav, der indgår i DR’s public service-kontrakt i relation til DR’s ind-sats over for unge. I svaret har jeg endvidere redegjort for, at det falder under Radio- ogtv-nævnets kompetence at udtale sig om DR’s opfyldelse af kontraktens forpligtelser,herunder DR’s forpligtelser over for unge.
Uffe Elbæk