Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
KEB Alm.del
Offentligt
1055127_0001.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 5.december 2011 stillet mig føl-gende spørgsmål 68 alm. del, som jeg hermed skal besvare.
MinisterenDato: 12. december 2011J.nr.2011-6168
Spørgsmål 68:Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 30/11-11 fra Skovdyrkerne,HedeDanmark og Dansk Skovforening vedrørende danske skoves mulighederfor at levere biomasse til energi, jf. KEB alm. del - bilag 95.
Svar:En øget anvendelse af biomasse i energiforsyningen er et vigtigt og billigt in-strument til at øge brugen af vedvarende energi i det danske energisystem.Biomasse er samtidig en vedvarende energikilde, der ligesom fossile brænds-ler kan lagres. I det danske energisystem, hvor en stadig stigende del af ener-gien kommer fra vindkraft med en flukturerende produktion, er anvendelse afbiomasse derfor også centralt for at sikre et stabilt energisystem.I de kommende år forventes en øget global efterspørgsel efter biomasse. Deter samtidig afgørende, at den biomasse der anvendes, er bæredygtig. Derforvil regeringen igangsætte en analyse af anvendelsen af biomasse i den dan-ske energiforsyning. Analysen skal blandt andet vurdere det danske og inter-nationale potentiale for at levere bæredygtig biomasse, herunder mulighedernefor at levere biomasse fra de danske skove.
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard