Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
KEB Alm.del
Offentligt
1061602_0001.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 25. november 2011 stillet mig føl-gende spørgsmål 65 alm. del, stillet efter ønske fra Ellen Trane Nørby (V), som jeghermed skal besvare.
Ministeren22. december 2011J. nr. 2011-5897
Spørgsmål 65:"Kan ministeren oplyse tidsrammen for færdigbehandling af de øvrige ansøgningerom efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmefor-syning, som Energistyrelsen har modtaget, jf. KEB alm. del – bilag 67?"
Svar:Energistyrelsen har oplyst, at styrelsen har fem ansøgninger om tilladelser til efter-forskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning un-der behandling. Sagsbehandlingen af fire af ansøgningerne er stort set afsluttet. Jegforventer derfor snarest at kunne sende Klima-, Energi- og Bygningsudvalget en re-degørelse efter § 6 i lov om anvendelse af Danmarks undergrund om udstedelse aftilladelser til disse fire ansøgere.Med hensyn til den femte ansøgning udestår afklaring af enkelte punkter. Jeg forven-ter at kunne sende en redegørelse efter § 6 i lov om anvendelse af Danmarks under-grund om udstedelse af denne tilladelse til at efterforske og indvinde geotermiskenergi til fjernvarmeforsyning til Klima-, Energi- og Bygningsudvalget inden udgangenaf første kvartal 2012.
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard