Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
KEB Alm.del
Offentligt
1100762_0001.png
1100762_0002.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 8. marts 2012 stillet mig følgendespørgsmål 105 alm. del, stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V), som jeg hermedskal besvare.
Ministeren3. april 2012J.nr. 2012-2050
Spørgsmål 105:Af artiklen i Fyens Stiftstidende den 18. januar 2008: ”Kommunen vil ikke slippe p-fondspenge” fremgår, at en kommune ikke har tilbagebetalt fondsmidler ved en over-skridelse af 5-års-fristen. Hvordan forholder ministeren sig til dette sammenholdt medsvar på spm. 54 (KEB alm. del)?Svar:Jeg har forelagt spørgsmålet for Energistyrelsen, der oplyser følgende, som jeg kanhenholde mig til:”Såfremt en kommune vælger at gå ind i en dispensationsløsning, hvor en grundejerindbetaler bidrag til en parkeringsfond, forpligter kommunen sig efter parkerings-fondscirkulærets bestemmelser til at tilvejebringe et tilsvarende antal parkeringsplad-ser og at bruge de indbetalte bidrag til dette formål.Parkeringspladserne skal være anlagt senest 5 år efter, at kommunen har fritagetden pågældende ejendom for at tilvejebringe parkeringsarealerne på egen grund.Sker dette ikke, skal bidraget tilbagebetales til bidragsyderen.I cirkulære om kommunale parkeringspladser forudsættes det, at erstatningsparke-ringspladserne, som kommunalbestyrelsen forpligter sig til at tilvejebringe ved med-delelse af dispensation fra kravet om parkeringspladser på egen grund, skal udgøreen tilvækst af nye pareringspladser for at dække det ekstra behov for parkeringsplad-ser, der er opstået ved, at kommunen har valgt at dispensere fra det nævnte krav.Da erstatningsparkeringspladserne således skal udgøre en tilvækst af nye parke-ringspladser, kan midlerne i en parkeringsfond ikke anvendes til at betale af på alle-rede etablerede parkeringspladser, sådan som det oplyses i artiklen.En praksis som den i artiklen beskrevne, hvor en kommune ikke tilbagebetaler bidra-get efter 5 år, hvis den ikke har etableret det fornødne antal erstatningsparkerings-pladser, vil derfor ikke være i overensstemmelse med cirkulæret.
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
En kommunes afgørelse om ikke at tilbagebetale parkeringsfondsbidrag til en bi-dragsyder kan påklages til statsforvaltningen.”Som nævnt i besvarelsen af spm. 100 (KEB alm. del) har jeg bedt Energistyrelsenom at skrive til samtlige kommuner for at gøre opmærksom på reglerne for admini-strationen af parkeringsfonde, herunder at bidragene skal tilbagebetales, såfremtkommunen ikke har etableret parkeringspladserne inden for 5 år. Herved sikres det,at alle kommunerne kender reglerne og kan administrere eventuelle parkeringsfondekorrekt.
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard