Indfødsretsudvalget 2011-12
IFU Alm.del
Offentligt
1100088_0001.png
1100088_0002.png
1100088_0003.png
Førstegangsafslag - sprog
Dato:Kontor:Sagsnr.:Sagsbeh.:
«BrevDato»Indfødsretskontoret«SagsNummer»«SagsBehandlerInit»
Justitsministeriet har behandlet Deres ansøgning om indfødsret.De kan ikke blive dansk statsborger nu.Begrundelsen herfor er, at De ikke opfylder de gældende krav om dokumentation fordanskkundskaber, jf. § 24, stk. 1, i vedlagte cirkulæreskrivelse nr. 61 af 22. september 2008 omretningslinjer for naturalisation.For at blive dansk statsborger skal ansøgere efter de nugældende retningslinjer dokumenteredanskkundskaber ved bevis for Prøve i Dansk 3 bestået med et karaktergennemsnit på mindst 7(efter 13-skalaen) eller mindst 4 (efter 7-trins-skalaen) eller en af de i bilag 3 angivne prøver.Der henvises til retningslinjernes § 24, stk. 1, der suppleres af retningslinjernes bilag 3.(De har ikke indsendt bevis for sådan en prøve)ELLER(De har som dokumentation for Deres danskkundskaber indsendt bevis for [skriv navnet påbeviset/prøven]. Denne dokumentation opfylder imidlertid ikke de krav, der stilles hertil. (Eks.Grunden er, at De ikke har bestået Prøve i Dansk 3 med et karaktergennemsnit på mindst 7(efter 13-skalaen) eller mindst 4 (efter 7-trins-skalaen.)Ministeriet kan ikke dispensere fra retningslinjerne.Det bemærkes, at ministeriet ikke har undersøgt, om De opfylder de øvrige betingelser iretningslinjerne.
IndfødsretskontoretSlotsholmsgade 101216 København K
F 3312 3036T 3395 4270Telefontid: kl. 9 -12, onsdag lukketE[email protected]www.nyidanmark.dk
(Ministeriet kan i den forbindelse oplyse, at en ansøger blandt andet skal opfylde et krav omselvforsørgelse. Det betyder, at ansøgeren ikke må modtage og ikke inden for det seneste år måhave modtaget hjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller integrationsloven, herunder f.eks.kontanthjælp, revalideringsydelse og introduktionsydelse. Selv om ansøgeren ikke længeremodtager en sådan hjælp, f.eks. fordi den pågældende har fået arbejde, må ansøgeren ikke i deseneste 5 år forud for fremsættelsen af et lovforslag om indfødsrets meddelelse havemodtaget hjælpen i sammenlagt mere end 6 måneder.)Regeringen har i forbindelse med sin tiltræden fremlagt sit regeringsgrundlag: ”Et Danmark,der står sammen”. Regeringsgrundlaget kan bl.a. læses på Statsministeriets hjemmeside,www.stm.dk.Det fremgår af regeringsgrundlaget s. 51-56, at regeringen vil fremlægge forslagom en række ændringer på udlændinge- og integrationsområdet, herunder ændringer af reglernefor at opnå statsborgerskab.Ændringerne vil kunne få betydning for, hvilke betingelser man skal opfylde for at opnåstatsborgerskab. Når der foreligger nærmere om, hvordan regeringsgrundlaget udmøntes, vildet blive offentliggjort på hjemmesidenwww.nyidanmark.dk.Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at oplyse om det nærmere indhold af de bebudedeændringer, ligesom det ikke er muligt for udlændingemyndighederne at orientere mere konkretom, hvilken betydning det vil kunne få i forhold til den foreliggende konkrete sag.Det understreges, at der ved denne orientering ikke er taget stilling til, om de bebudedeændringer i givet fald vil kunne være af relevans i forhold til Deres konkrete sag, herunder omdet vil kunne medføre, at en ny ansøgning efter ændrede regler vil kunne få et ændret udfald.GenoptagelseHvis De på et tidspunkt anmoder om genoptagelse af Deres ansøgning om dansk indfødsret vednaturalisation, skal De opfylde de betingelser, der gælder på det tidspunkt, hvor De anmoderom genoptagelse.

Ministeriet vil herefter træffe afgørelse i sagen på det foreliggende grundlag. Det betyder,

at De på ny vil få afslag på Deres ansøgning, hvis De ikke opfylder samtlige af de

betingelser, der gælder på det tidspunkt, hvor De anmoder om genoptagelse.

Efter de nugældende retningslinjer skal De for at blive optaget på et lovforslag opfylde

betingelser om bopæl, ophold, tidsubegrænset opholdstilladelse og alder, ligesom De skal

dokumentere danskkundskaber (bevis for en nærmere angiven prøve) og kendskab til

danske samfundsforhold, dansk kultur og historie (bevis for bestået indfødsretsprøve).

Det er endvidere en betingelse, at De giver afkald på Deres hidtidige statsborgerskab, at

De ikke må have begået kriminalitet af en vis karakter, at De ikke må have forfalden

gæld til det offentlige, og at De skal være selvforsørgende.

For yderligere information om genoptagelse og tilmeldingsfrister til sprog- og indfødsretsprøvehenvises til vedlagte grønne informationsark.For mulighederne for at aflægge en danskprøve på sprogcentrene og i det øvrigeuddannelsessystem henvises til vedlagte hvide informationsark.(Deres bilag vedlægges.)Ministeriets sagsnummer «SagsNummer» skal oplyses ved alle henvendelser hertil.Med venlig hilsen