Grønlandsudvalget 2011-12
GRU Alm.del
Offentligt
1121486_0001.png
1121486_0002.png
Folketingets Grønlandsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 16. maj 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
ATB/ J.nr. 2012-3462
Under henvisning til Folketingets Grønlandsudvalgs brev af 8. maj 2012følger hermed social- og integrationsministerens endelige svar påspørgsmål nr. 38 (GRU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sara Olsvig (IA)
Spørgsmål nr. 38:”Ministeren bedes redegøre for, hvordan De Grønlandske Huse i hhv. Ål-borg, Aarhus, Odense og Københavns sociale projekter fremover vil blivefinansieret, jf. afslagsskrivelser fra Social- og Integrationsministeriet vedrø-rende projekterne "Værestedet Perput" i Ålborg, projekt Kammak II" i Aar-hus, projektet "Socialt arbejde for udsatte grønlændere i Region Syd", samtprojekt "Aktivitets- og værestedet Qiperoq i København”
Svar:I forbindelse med satspuljeaftalen for 2012 blev satspuljepartierne enige omat drøfte den fremadrettede indsats over for udsatte grønlændere og grøn-landske børn til forhandlingerne om satspuljen for 2013 med henblik på atudarbejde en samlet strategi for området. Overvejelser om statslig finansie-ring af nye projekter eller fortsat finansiering af udvalgte projekter vil derforkunne indgå i disse drøftelser.De Grønlandske Huse i henholdsvis København, Odense, Aarhus og Aal-borg modtager alle overgangsstøtte i 2010, 2011 og 2012 fra satspuljen tilsociale projekter i husene. De ydelser, som projekterne leverer, ligger somudgangspunkt inden for kommunernes ansvarsområde. De midlertidige be-villinger er derfor givet til projekterne med henblik på, at de i løbet af bevil-lingsperioden kan forankres i kommunerne eller på anden vis. En af betin-gelserne for at modtage overgangsstøtte fra satspuljen er, at det enkelteprojekt finder alternativ finansiering efter bevillingsudløb, såfremt projektetsaktiviteter ønskes videreført.
2
Med henblik på at følge forankringsprocessen for de enkelte tilskudsmodta-gere, skal der årligt indsendes forankringsplaner til ministeriet. De Grønland-ske Huse har derfor årligt indsendt forankringsplaner i forhold til de nævntebevillinger. Af de seneste forankringsplaner for De Grønlandske Huses soci-ale projekter fremgår det, at De Grønlandske Huse søger kommunal foran-kring af projekterne.
Karen Hækkerup/ Henrik Thorning