Grønlandsudvalget 2011-12
GRU Alm.del
Offentligt
1086978_0001.png
1086978_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetGrønlandsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
29. februar 2012ØkonomikontoretMaria Carlsson2012-0032-0120346724
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 29 (Alm. del), som Folketin-gets Grønlandsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. februar 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sara Olsvig (IA).
Morten Bødskov/John Vestergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 29 fra Folketingets Grønlandsudvalg (Alm. del):

”Ifølge http://knr.gl/da/nyheder/højere-løn-til-kommunefoged-er-på-vej har politimesteren i Grønland og Rigspolitiet aftalt, atvilkårene for kommunefogderne i Grønland snarest skal for-bedres. Ministeren bedes redegøre for, hvor langt dette arbejdeer nået, herunder hvilke specifikke overvejelser der er om atindføre bedre lønninger og vilkår for kommunefogederne iGrønland, og hvorvidt der er overvejelser om at sikre, at derkommer kommunefogeder til de 13 grønlandske bygder, hvorder ikke på nuværende er kommunefogeder.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet føl-gende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:”Spørgsmålet om honorering af kommunefogederne og kom-munefogedassistenterne i Grønland har været et tema igennemlængere tid, bl.a. fordi vederlaget længe har været utidssvaren-de og dermed har haft indflydelse på rekrutteringen af nyekommunefogeder og kommunefogedassistenter.Rigspolitiet og Politimesteren i Grønland har derfor på møder inovember 2011 og januar 2012 aftalt, at der snarest skal findesen løsning på problemet med honorering af kommunefogeder-ne og kommunefogedassistenterne, og der er enighed om at ar-bejde på, at en løsning kan være klar i løbet af 1. halvår 2012.Det er udgangspunktet for Rigspolitiets og Politimesteren iGrønlands drøftelser, at der fremadrettet skal være kommune-fogeder i alle bygder, og med udgangspunkt i en honoreringsvarende til ikke-uddannede kateketers nuværende lønniveauvurderes det, at vederlaget fremadrettet ikke vil være til hinderfor rekruttering af egnede kommunefogeder i alle bygder.Der kan i øvrigt oplyses, at Rigspolitiet og Politimesteren iGrønland sideløbende med drøftelserne om honorering afkommunefogederne også drøfter indholdet af en ny uddannelsefor kommunefogederne, uniformering, udrustning, forsikrings-forhold mv., således at der ikke bare i forhold til honoreringmen også mere generelt sikres kommunefogederne bedre vil-kår.”
2