Grønlandsudvalget 2011-12
GRU Alm.del
Offentligt
1057615_0001.png
Besvarelse af grønlandsudvalgsspørgsmål nr. 11 stillet af folketingsmedlem Doris Jakobsen,SIU.

Spørgsmål nr. 11:

Ministeren bedes oplyse, hvad de samlede årlige omkostninger er ved driften afSlædepatruljen Sirius i Grønland, herunder også de afledte omkostninger i Danmark afdenne aktivitet, så som etablering af forsyninger, uddannelse, kontorarbejde, telefonforbrugo.l.

Svar:

Jeg har anmodet Forsvarskommandoen om en udtalelse i sagen. Forsvarskommandoen har iden anledning oplyst følgende:De samlede omkostninger til driften af Slædepatruljen Sirius i Grønland for finansåret2010 var 23 mio. kr.Slædepatruljen Sirius´ fortsatte tilstedeværelse og synlighed understreger danskhensigt, vilje og evne til at udøve suverænitet, jf. Haag dommen af 1933.Slædepatruljen Sirius hovedopgaver er:Overvågning og suverænitetshævdelse af det ubeboede område mellem LiverpoolLand på Østkysten til Petermann Gletscher ved Knud Rasmussen Land påNordvestkysten, hvilket ligeledes er afgrænsningen af Nationalparkens kystnæreudstrækning.Gennemførelse af militære patruljeopgaver.Slædepatruljen Sirius udfører i kraft af sin tilstedeværelse en række afledte opgaver:Gennemførelse af eftersøgnings- og redningstjeneste i de kystnære områder udfor Nationalparken.Fører tilsyn med overholdelse af fredningsbestemmelserne.Er tillagt politimyndighed på vegne af Politimesteren i Grønland. En myndighed,som giver mulighed for aktivt at udføre kontrol med sports- og videnskabeligeekspeditioner i Nationalparken.Udfører videnskabelige observationer og optælling af dyrelivet i Nationalparken.Udfører miljømæssige observationer.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200