Forsvarsudvalget 2011-12
FOU Alm.del
Offentligt
1163558_0001.png
1163558_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN5. oktober 2012Folketingets Forsvarsudvalg har den 5. september 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 410 tilforsvarsministeriet. Spørgsmålet er besvaret ved foreløbigt svar den 3. oktober 2012. Her-med besvares spørgsmålet endeligt. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marie Krarup (DF).

Spørgsmål nr. 410:

”Hvilke muligheder har ministeren for at rette op på den uheldige situation, som auditør-korpset er havnet i angående det dårlige samarbejde med forsvaret, - som beskrevet i artik-len ”Officersformand:Svigt af Auditørkorpset” (jf.http://jyllands-posten.dk/indland/article4830027.ece)?”

Svar:

Generalauditoriatet er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarelse.Generalauditoriatet har i den anledning oplyst følgende:”Det fremgår af den i spørgsmål nr. 410 omtalte artikel, at formanden for Ho-vedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD) mener, at et bedre samarbejdemellem forsvaret og Auditørkorpset måske vil kunne forhindre sager, som den iartiklen nævnte. Sagen der omtales, vedrører en sag, hvor en delingsfører blevfrifundet for pligtforsømmelse af særlig grov karakter.Formanden for HOD citeres endvidere for, at sagen efter HOD’s opfattelse ikkeburde være rejst, og at Auditørkorpsets dømmekraft har svigtet. Endelig omtalerformanden for HOD de implikationer, der er forbundet med, at en person su-spenderes og fjernes fra felten.Generalauditoriatet har på baggrund af den i spørgsmål nr. 410 omtalte artikelindkaldt HOD til et møde. På mødet vil Generalauditoriatet drøfte den kritik, somfremføres af formanden for HOD, ligesom Generalauditoriatet vil redegøre for deregler, som den militære anklagemyndighed er underlagt, herunder de omstæn-digheder, som såvel den militære som den civile anklagemyndighed skal tage ibetragtning i forbindelse med, at der rejses tiltale for et strafbart forhold.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Generalauditoriatet kan desuden oplyse, at der efter Generalauditoriatets opfat-telse er et godt og velfungerende samarbejde med forsvaret på alle niveauer,herunder med forsvarets øverste ledelse.Det skal afslutningsvis tilføjes, at spørgsmål om eventuel suspendering og repa-triering af sigtede ikke henhører under den militære anklagemyndigheds kompe-tence.”Jeg kan henholde mig til det, som Generalauditoriatet har oplyst. Det skal supplerende oply-ses, at spørgsmål om suspension af tjenestemænd og chefer i lønramme 37 og derover af-gøres af Forsvarsministeriet efter indstilling fra forsvaret, mens spørgsmål om suspension aføvrige medarbejdere og repatriering afgøres af forsvaret.
Med venlig hilsenNick Hækkerup