Forsvarsudvalget 2011-12
FOU Alm.del
Offentligt
1159195_0001.png
24. september 2012
Besvarelse af forsvarsudvalgsspørgsmål nr. 386 stillet af folketingsmedlem Kristian PihlLorentzen, V.Spørgsmål nr. 386:Med henvisning til ministerens svar på FOU alm. del - spørgsmål 343 bedes ministerenoplyse, om der overhovedet foreligger konkrete økonomiske beregninger som grundlag forgeneralauditørens indstilling om centralisering af auditørkorpset i København?
Svar:
Generalauditoriatet er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarelse.Generalauditoriatet har i den anledning oplyst følgende:”Det kan oplyses, at baggrunden for Generalauditoriatets overvejelser omsammenlægning af de to auditørkontorer ikke skal findes i et ønske om atreducere udgiftsniveauet. Formålet er derimod at skabe et mere effektivtauditørembede, der vil kunne levere en endnu højere kvalitet og hurtighed ibehandlingen af sagerne.Generalauditoriatet er opmærksom på, at sammenlægningen vil kunneindebære, at der i visse situationer kan opstå behov for rejse over længereafstande, end det er tilfældet i dag. Dette vil dog være tilfældet, uanset omsammenlægningen foretages i københavnsområdet eller i Jylland. Det erimidlertid Generalauditoriatets vurdering, at det ikke er muligt at foretage merepræcise økonomiske beregninger af, hvilke konsekvenser dette vil indebære, dadet i høj grad vil afhænge af det faktiske behov for at rejse over længereafstande og de udgifter, der er forbundet hermed. Det skal i den forbindelsebemærkes, at der arbejdes på en række tiltag, der har til formål at reducerebehovet for rejseaktivitet og udgifterne forbundet hermed.Der henvises endvidere til besvarelsen af forsvarsudvalgsspørgsmål 343, hvorafdet fremgår, at de økonomiske konsekvenser af omorganiseringen forventes atkunne holdes inden for de eksisterende bevillingsmæssige rammer.”
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200