Forsvarsudvalget 2011-12
FOU Alm.del
Offentligt
1124222_0001.png
1124222_0002.png
TilForsvarskommandoenCc.Forsvarets PersoneltjenesteForsvarets EfterretningstjenesteHjemmeværnskommandoen
13. december 2011Det er bestemt i regeringsgrundlaget, at forsvarets ledelse skal moderniseres og tilpassesfremtidens krav i forhold til en koordineret og effektiv ressourceudnyttelse og opgavevare-tagelse. Endvidere skal der inden for de kommende år ske en ikke uvæsentlig omprioriteringfra forsvaret. Derfor skal der ses på mulighederne for en effektivisering af forsvarets øversteledelseslag.På den baggrund har regeringen besluttet at nedsætte en tværministeriel arbejdsgruppemed deltagelse af Statsministeriet, Finansministeriet, Forsvarsministeriet og Forsvarskom-mandoen. Arbejdsgruppen skal opstille mulige modeller for en grundlæggende ændretstruktur af ledelsen af forsvaret. Det kan ikke udelukkes, at dette kommer til at indebære etreduceret behov for personale. For så vidt muligt at imødegå risikoen for udnævnelser elleransættelser, der viser sig uhensigtsmæssige i lyset af dette arbejde, har regeringen samti-dig besluttet, at visse udnævnelser og ansættelser på Forsvarsministeriets område midlerti-digt sættes i bero, indtil der er truffet endelig beslutning om en ny organisering, og der ertilstrækkelig klarhed over det samlede personalebehov. Dette skal også ses i lyset af, at ar-bejdet forventes at være tilendebragt inden for en kortere periode.Det midlertidige udnævnelsesstop omfatter udnævnelser i hele forsvaret til oberstløjt-nant/kommandørkaptajn-niveauet og niveauerne højere samt til lønramme 37 og højere forcivile chefer.Det midlertidige ansættelsesstop omfatter fuldmægtigstillinger, turnusfuldmægtigstillinger,stillinger som special- og chefkonsulent samt chefstillinger i hele forsvaret og i departemen-tet samt andre stillinger i forsvarsstaben og departementet.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Interne rokeringer inden for Forsvarskommandoens område samt for turnusfuldmægtige in-den for hele Forsvarsministeriets område kan fortsat finde sted.Det skal bemærkes, at der undtagelsesvist vil kunne foretages besættelse af stillinger efteren konkret vurdering af helt særlige behov herfor. En sådan vurdering vil i givet fald bliveforetaget i samarbejde mellem den pågældende myndighed, Forsvarskomman-doen/Forsvarets Personeltjeneste og departementet.
Med venlig hilsen
Laila Reenberg
Side 2/2