Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1081274_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 17. februar 2012Sagsnr.: 13836Dok.nr.: 338923
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. januar 2012stillet følgende spørgsmål nr. 96 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 96:

”Kan ministeren bekræfte, at det efter CAP-forslaget er muligt for de enkelte stater atvælge, i hvilket omfang man vil anvende en større del af landbrugsstøtten til formål somnatur, miljø og økologi, og at de enkelte stater også kan vælge at bruge støtten, såledesdisse formål ikke styrkes”

Svar:

Medlemsstaterne får med Kommissionens fremlagte CAP-forslag mulighed for, atoverføre op til 10 procent af den nationale konvolut for den direkte støtte til anvendelseunder deres landdistriktsprogram. Det er dernæst op til den enkelte medlemsstat atanvende de overførte midler inden for rammen af landdistriktsprogrammet. Midlernekan således anvendes til de nævnte formål som natur, miljø og økologi eller andre tiltagunder landdistriktsprogrammet. Anvendelse af disse midler, der overføres fra den direktestøtte til landdistriktsprogrammet, vil ifølge forslaget kræve national medfinansiering.
Mette Gjerskov
/Mia Stecher