Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1077977_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 8. februar 2012Sagsnr.: 2012-545-0040
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 17.1.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 90 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Esben Lunde Larsen (V).

Spørgsmål 90:

”Ministeren bedes oplyse, om Fødevarestyrelsens nye og mere ansvarsfulde praksis forfornuftig håndtering af dyreværnsanmeldelser, der alene baserer sig på billedmaterialerfremskaffetafborgere,agtesfastholdtfremover,professionelleinteresseorganisationer ikke motiveres til – eventuelt via ulovlig indtrængen – at ageresom selvbestaltet kontrolmyndighed.”

Svar:

Når Fødevarestyrelsen modtager billedmateriale, der giver mistanke om overtrædelse afdyreværnsloven, vil der altid blive foretaget en konkret vurdering af, om der er sket enovertrædelse, og i givet fald hvad overtrædelsens omfang og karakter er, og der vil - ommuligt - blive indhentet yderligere oplysninger til sagen. På baggrund af dennevurdering afgør Fødevarestyrelsen, om der er grundlag for en politianmeldelse.Jeg tager naturligvis afstand fra enhver ulovlig indtrængen, uanset om formålet er atafdække overtrædelser af dyreværnsloven. Det er en myndighedsopgave at kontrolleredyrevelfærden. Hvis borgere får mistanke om overtrædelser af dyreværnsloven, bør dealtid gå til myndighederne med deres mistanke.
Mette Gjerskov
/Rikke Freil Laulund