Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Marginal
Lokal
Max 800 kg animalske fødevarer om ugen må leveres tilLevering indenfor en radius på 80 km.andre detailvirksomheder. Leveringen må max udgøre 1/3af produktionen.Max 40 % levering af animalske fødevarer til andredetailvirksomheder.Levering fra en detail til en anden detail indenfor sammeadministrative område eller til tilstødende administrativeområder.
Levering af animalske fødevarer til andredetailvirksomheder kun fra detailvirksomheder, hvorlandmænd er brugere, ejere eller lejere, og kun afmælkeprodukter fra egne dyr eller af kød fra egne dyrslagtet i slagteri.Ingen national fortolkning.Den afsendende detailvirksomhed skal stadig have karakteraf detailvirksomhed med salg til den endelige forbruger overdisk eller via postordre eller internet.Den modtagende detailvirksomhed skal levere til denendelige forbruger.Når det drejer sig om hakket kød eller tilberedt kød afhakket kød, må det ikke leveres til andre detailudsalg, menkun til cateringvirksomheder, hvor varen varmebehandles,og kun efter tilladelse fra den kompetente myndighed.
Ingen national fortolkning.Værdien af leverance til andre detailvirksomheder måudgøre op til 1/3 af den totale omsætning af animalskefødevarer, dog max 1.500 kg pr. uge.
Ingen national fortolkning.Der må leveres til andre detailvirksomheder, som liggerinden for en radius på 50 km.Dog må 100 kg af de 1.500 kg leveres til andredetailvirksomheder i hele Danmark, når der er tale omspecialprodukter.Levering fra en detail til en anden detail indenfor et amtmed tilladelse fra den kompetente myndighed.
1. Hakket kød og tilberedt kød af hakket kød:Må ikke leveres til andre detailudsalg, kun tilcateringvirksomheder, hvor varen varmebehandles.Kræver særlig tilladelse fra den kompetente myndighed.2. Fersk kød:a) Hvis der produceres op til 1.000 kg pr. uge af færdigeprodukter, må leverancen til andre detailvirksomheder(inkl. cateringvirksomheder) af fersk kød, hakket kød,tilberedt kød og kødprodukter udgøre op til 50 % af detforarbejdede ferske kød.b) Hvis der produceres 1.000-5.000 kg pr. uge af færdigeprodukter, må leverancen til andre detailvirksomheder(inkl. cateringvirksomheder) af fersk kød, hakket kød,tilberedt kød og kødprodukter udgøre op til 25 % af detforarbejdede ferske kød.c) Hvis de 50 % eller 25 % overskrides, skal virksomhedenopfylde kravene til engrosvirksomheder.
Side 1 af 6
Udskrevet 22-03-2012
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Marginal
Lokal
3. Fisk, mælk, æg:a) Hvis der produceres op til 3.000 kg pr. uge af færdigeprodukter, må leverancen til andre detailvirksomheder(inkl. cateringvirksomheder) af færdige produkter afanimalsk oprindelse (kød, fisk, mælk og æg) udgøre op til25 % af de forarbejdede animalske produkter.b) Hvis der produceres over 3.000 kg pr. uge af færdigeprodukter, og leverancen til andre detailvirksomheder (inkl.cateringvirksomheder) af færdige produkter af animalskoprindelse (kød, fisk, mælk og æg) ikke overstiger 25 % afde forarbejdede animalske produkter, skal virksomhedenopfylde kravene til engrosvirksomheder.
Levering af animalske fødevarer til andreLevering indenfor et amt, svarende til en radius på omkring Ingen national fortolkning.detailvirksomheder må udgøre op til 30 % af den totale100 km, dog mere i de nordlige områder (herunderleverance. Dog hvis leverance til andre detailvirksomheder Lapland).er mindre end 1.000 kg pr. år, må den overstige de 30 %.Det er ikke tilladt at levere hakket kød eller tilberedt kød afhakket kød til andre detailvirksomheder.For andre produkter er der forskellige mængder afhængigt Som hovedregel må levering til andre detailvirksomhederaf, om leveringen til andre detailvirksomheder udgør til og ske inden for en radius på 80 km fra detailvirksomheden.med 30 % af den totale levering eller over 30 % af dentotale levering (se "Begrænset" kolonnen).Mængdebegrænsninger afhængigt af produktet ogafhængigt af, om levering til andre detailvirksomhederudgør til og med 30 % eller over 30 % af den totale levering.
Dog må levering til andre detailvirksomheder ske inden forDetailvirksomheden må levere følgende mængder til andreen radius på 200 km i landdistrikter efter tilladelse fra dedetailvirksomheder pr. uge:lokale myndigheder.Kød af svin, kvæg, får, geder og heste:<= 30 %: 800 kg; > 30 %: 250 kgKød af andre arter og tilvirket kød:<= 30 %: 250 kg; > 30 %: 100 kgPasteuriseret mælk:<= 30 %: 800 l; > 30 %: 250 lMejeriprodukter og fiskevarer:<= 30 %: 250 kg; > 30 %: 100 kgSnegle:<= 30 %: 100 kg; > 30 %: 30 kgHele måltider:<= 30 %: 400 måltider; > 30 %: 150 måltiderSide 2 af 6Udskrevet 22-03-2012
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Lande
Grækenland
Holland
Island
Italien
Marginal
Ingen national definition, men er under overvejelse.Ingen national definition.Definitioner er under udarbejdelse.Levering af animalske fødevarer til andredetailvirksomheder må ikke udgøre hovedaktivitetenregnet som mængde af fødevarer.
Lokal
Ingen national definition, men er under overvejelse.Ingen national definition.Definitioner er under udarbejdelse.Detailvirksomheder må levere indenfor samme amt ogtilstødende amter.
Begrænset
Ingen national definition, men er under overvejelse.Ingen national definition.Definitioner er under udarbejdelse.Ingen national definition.
En detailvirksomhed kan levere til en andenDetailvirksomheder må levere til andre detailvirksomheder Der er ikke nogen begrænsning på, hvor stor en del afdetailvirksomhed, hvis den samlede produktion ikke udgør i Liechtenstein og Schweiz (samme økonomiske enhed)produktionen, detailvirksomheder kan levere til andremere i følgende brancher:detailvirksomheder.Slagtebutikker (uden tilknyttet slagteri): Max 150.000 kgom året.Mælkeproducerende virksomheder: Max 100.000 kg omåret.Fiskeopdræt og fiskere: Max 100.000 kg om året.Opdrættere af æglæggende høns med mindre end 1000høns.Max 300 kg animalske fødevarer om ugen. Mængden kan Som hovedregel må en detailvirksomhed levere til andreberegnes ud fra et gennemsnit i perioder op til 6 måneder. detailvirksomheder indenfor samme amt eller indenfor enmaksimal afstand på 100 km.Detailvirksomheder, der kan vise, at deres naturligesalgsområde går ud over disse grænser, kan levere til etstørre område.a) Max 1.000 kg om ugen af kød (kvæg, svin, får, ged oghakket kød heraf)b) Max 500 kg om ugen for fjerkræ og lagomorferc) Max 1.500 kg om ugen for kødprodukterd) Max 500 kg om måneden for opdrættet vildte) Max 500 kg om måneden for vildtlevende vildtf) Max 150 kg om ugen for fiskevarerg) Max 300 kg om ugen for mælkeprodukterNB: Hvis en virksomhed leverer flere typer af produkter,må den endelige sum for leveringen ikke være højere endden højeste grænse for et af virksomhedens produkter.Levering indenfor samme amt og tilstødende by- ellerlanddistrikt.
En detailvirksomhed må kun levere animalske fødevarer tilen anden detailvirksomhed, hvis denne leverer direkte tilden endelige forbruger.
Virksomheden skal selv producere de produkter, denleverer videre til andre detailvirksomheder.
Max 10 % af den årlige produktion, der markedsføres, må Levering indenfor amtet, hvor virksomheden ligger og tilleveres til andre detailvirksomheder.tilstødende kommuner.For slagtere og fiskehandlere må der max leveres 400 kgom ugen.
Slagteren og fiskehandleren må ikke behandle produkterne,som skal være forsynet med sundheds- elleridentifikationsmærke fra den oprindelige engrosvirksomhed.Dette gælder dog ikke, hvis leveringen er tilcateringvirksomheder, kantiner, restauranter o.l.
Side 3 af 6
Udskrevet 22-03-2012
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Marginal
Lokal
En detailvirksomhed kan levere til en andenDetailvirksomheder må levere til andre detailvirksomhederdetailvirksomhed, hvis den samlede produktion ikke udgør i Schweiz og Liechtenstein (samme økonomiske enhed)mere i følgende brancher:Slagtebutikker (uden tilknyttet slagteri): Max 150.000 kgom året.Mælkeproducerende virksomheder: Max 100.000 kg omåret.Fiskeopdræt og fiskere: Max 100.000 kg om året.Opdrættere af æglæggende høns med mindre end 1000høns.Mælk og mælkeprodukter:Mælk og kød og produkter heraf:a) Mælken skal stamme fra egne dyr, ogDer må max være 2 timers transporttid fra detail til detail.detailvirksomheden må max behandle følgende mængderpr. dag:Komælk: 500 lFåremælk: 250 lGedemælk: 100 lb) Leveringen til andre detailvirksomheder må højstudgøre 35 % af den totale mængde mælk og 35 % afmælkeprodukter pr. uge.
Begrænset
Der er ikke nogen begrænsning på, hvor stor en del afproduktionen, detailvirksomheder kan levere til andredetailvirksomheder.
Mælk og mælkeprodukter:Rå mælk:Den modtagende detailvirksomhed skal entenmærke mælken efter særlige regler og sælge den direkte tilden endelige forbruger, eller hvis der er tale om storkøkkenanvende mælken i varmebehandlede produkter, somsælges til den endelige forbruger.Varmebehandlet mælk:Den modtagende detailvirksomhedskal sælge mælken direkte til den endelige forbruger, ellerhvis der er tale om storkøkken anvende mælken iprodukter, som sælges til den endelige forbruger.
Kød og kødprodukter:a) Virksomheden må pr. uge højst producere følgendemængder:- 2.000 kg kød fra svin, kvæg, får og geder eller 1.500 kgkød fra fjerkræ, kaniner, strudsefugle, eller tilsvarendemængder af kød med ben,- 1.000 kg hakket kød eller kødprodukter beregnet tilvarmebehandling før det spises,- 200 kg hakket kød eller ikke-varmebehandledekødprodukter, som er beregnet til ikke at blivevarmebehandlet før det spisesb) Virksomheden må højst levere 25 % af den totalemængde af de ovenfor nævnte produkter til andredetailvirksomhederSlovenien
Der må max markedsføres 25 % af den totale værdi afanimalske fødevarer til andre detailvirksomheder.Ingen definition.
Kød og kødprodukter:Den modtagende detailvirksomhed skal sælge kødet ellerkødproduktet direkte til den endelige forbruger ellerbehandle kødet eller kødprodukterne efter udtrykkeligtønske af den endelige forbruger og under dennesoverværelse.Den modtagende detailvirksomhed skal mærke hakket kød,tilberedt kød og kødprodukter, som skal varmebehandlesfør det spises, med oplysning herom.
Gårdbutikker må kun producere fødevarer af råvarer, somstammer fra deres egen gård.
Side 4 af 6
Udskrevet 22-03-2012
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Marginal
Ingen definition.
Lokal
Levering må ske indenfor et afgrænset område - i praksisindenfor det område, som hører under den lokaletilsynsmyndighed.
Begrænset
Det skal være en begrænset aktivitet, både i økonomisk ogi produktionsmæssig forstand (dette er ikke nærmeredefineret i svaret).Det fremgår desuden af svaret, at der er noglebegrænsninger for levering af hakket kød og tilberedt kød afhakket kød fra detailvirksomhed til detailvirksomhed - detteer ikke nærmere defineret i svaret.
Virksomheden må højst have en produktionskapacitet på500 kg pr. uge og skal have et vist salg til den endeligeforbruger.Kød og kødprodukter:
Levering må ske indenfor nærområdet, dvs. indenforhjemkommunen og tilstødende kommuner.Kød og kødprodukter:
Begrænset sortiment og eller et begrænset antal aftagere.
Kød og kødprodukter:
a) Virksomheden må pr. uge højst levere følgendeIngen definition.mængder til andre detailvirksomheder:- 3.500 kg benfrit kød af svin, kvæg, får og geder eller dentilsvarende mængde med ben,- 1.500 kg kød af fjerkræ eller kaniner,- 4.500 kg kødprodukterb) Virksomheden må max levere 35 % af produktionen tilandre detailvirksomheder.c) Virksomheden skal opfylde temperaturkravene forengrosvirksomheder.Mælk og mælkeprodukter:a) Hvis virksomheden leverer rå mælk til en andendetailvirksomhed, må den pr. uge højst levere 500 lkomælk, 100 l gedemælk eller 50 l fåremælk, ogleverancerne må højst udgøre 35 % af den produceredemængde mælk.b) Hvis virksomheden leverer pasteuriseret mælk ellermælkeprodukter til en anden detailvirksomhed, skal denanden detailvirksomhed levere direkte til den endeligeforbruger eller bruge produktet i sine egne varer.Fiskevarer:Fiskevarer:En detailvirksomhed må max levere 100 kg fiskevarer om Ingen definition.ugen til andre detailvirksomheder.Side 5 af 6Mælk og mælkeprodukter:Ingen definition.
Detailaftageren skal markedsføre kødet eller kødproduktetdirekte til den endelige forbruger eller behandle kødet ellerkødprodukterne efter udtrykkeligt ønske af den endeligeforbruger.
Mælk og mælkeprodukter:a) Hvis en detailvirksomhed modtager rå mælk fra en andendetailvirksomhed, skal den skilte med, at det er rå mælk,eller den skal bruge mælken i varmebehandlede produkter.
b) Hvis en detailvirksomheder modtager pasteuriseret mælkeller mælkeprodukter fra en anden detailvirksomhed, skalden levere direkte til den endelige forbruger eller brugeproduktet i sine egne produkter.Fiskevarer:Den modtagende detailvirksomhed skal sælge fiskevarernedirekte til den endelige forbruger eller anvende fiskevarernei sine egne produkter.Udskrevet 22-03-2012
Bilag til notat om fortolkning af marginal, lokal og begrænset aktivitet
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-261-01803
Marginal
Levering til andre detailvirksomheder er begrænset til atudgøre en tredjedel af den totale produktion af animalskefødevarer.a) Max 25 % levering af fødevarerellerb) specifikt for fersk eller behandlet kød (dog undtagenvildt): Max 2.000 kg om ugen under forudsætning af, at derer tale om en reel detailvirksomhed, der leverer dele afdens produktion til den endelige forbruger.Levering til andre detailvirksomheder er begrænset til atudgøre 25 % af det samlede salg af animalske fødevarerpr. uge.
Lokal
Levering indenfor en radius på 100 km.
Begrænset
Samme som marginal.
Levering af animalske fødevarer indenfor virksomhedens Der er kun begrænsning for kødområdet, hvor deneget amt samt til det største af følgende muligheder:leverende detailvirksomhed skal have salg til den endeligedetailvirksomheder i de tilstødende amterellerop til 50 km forbruger, enten over disk eller via postordre eller internet.fra grænsen af den leverende virksomheds amt.Levering indenfor samme amt eller tilstødende amter.Detailaftageren kan kun sælge de animalske fødevarerdirekte til den endelige forbruger.Den modtagende detailvirksomhed skal levere direkte tilden endelige forbruger eller til en anden detailvirksomhed,der leverer direkte til den endelige forbruger.
Levering af kød til andre detailvirksomheder må max være Ingen definition.5.000 kg om ugen.
Side 6 af 6
Udskrevet 22-03-2012