Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. oktober 2012Sagsnr.: 17521Dok.nr: 444598
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. september2012 stillet følgende spørgsmål nr. 449 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
”Vil ministeren, i relation til drøftelserne om 50 km-grænsen for gårdbutikker, redegørefor, om ministeren vil sikre, at alle gårdbutikker på Fyn og øerne omkring Fyn frem-over, som detailvirksomhed, mindst skal have tilladelse til at afsætte alle sine produktertil andre detailvirksomheder på hele Fyn og øerne omkring Fyn? Og vil ministeren re-degøre for, i hvilket omfang ministeren mener, at gårdbutikker på Fyn og øerne omkringFyn, som detailvirksomhed, også skal have tilladelse til at afsætte sine produkter til an-dre detailvirksomheder uden for Fyn og omkringliggende øer?”
Som jeg tidligere har oplyst overfor udvalget, jf. svar på spørgsmål 374 (Alm. del), harjeg taget initiativ til, at der i Fødevarestyrelsen udarbejdes en ny model for detailvirk-somheders salg af animalske fødevarer til andre detailvirksomheder. Modellen skal tageudgangspunkt i en kombination af transporttid og opbevaringstemperatur i forhold tilprodukttyper. Det vil sandsynligvis betyde, at grænsen på 50 km. kan øges for udvalgteprodukttyper. Jeg vil dog understrege, at der ikke bliver tale om at udvide grænsen til atomfatte hele landet. En udvidet grænse kommer heller ikke til at omfatte alle produktty-per – f.eks. vil der ikke blive tale om at udvide kilometergrænsen for hakket kød. Jeg vil
endelig gerne understrege, at der vil blive tale om en samlet løsning, som gælder for de-tailvirksomheder i hele landet.
En tilpasset model vil skulle drøftes med Kommissionen. Jeg regner med, at arbejdetmed fastlæggelsen af en ny model afsluttes i løbet af efteråret, og så vil jeg orientere ud-valget.
Mette Gjerskov
/Frederikke Thye
2