Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. oktober 2012Sagsnr.: 17206Dok.nr.: 441970
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 11. september2012 stillet følgende spørgsmål nr. 445 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmåleneer stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).Spørgsmål 445:
”Vil ministeren med henvisning til artiklen ”Skandalepizzeria får lov at fortsætte” fraden 10. september 2012 i 24-Timer give en redegørelse om sagen og redegøre for hvilkeinitiativer, ministeren eventuelt påtænker for at rette op på sagen, og om ministerenmener, det er relevant at indkalde fødevareforligskredsen til en drøftelse om degenerelle regler på området?”Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:”Efter at virksomheden fik ny ejer den 1. januar 2012 er der i perioden 17. januar til 20.september gennemført i alt 8 kontrolbesøg, heraf 6 som gebyrbelagte ekstrakontrolbesøg.De 8 kontrolbesøg har samlet resulteret i ét administrativt bødeforlæg, 11 forhold sompolitianmeldes, samt 9 tilfælde hvor en politianmeldelse er fastholdt. Derudover er dergivet 8 indskærpelser, og ved kontrolbesøg den 12. september blev der nedlagt to forbudog meddelt et påbud.Ved kontrolbesøget den 20. september blev påbuddet konstateret efterkommet ogforholdene var bragt i orden, så forbuddene kunne ophæves. Kontrolbesøget den 20.september gav således ikke anledning til anmærkninger.
Det skal bemærkes, at kontrolbesøget den 12. september blev gennemført sammen medSKAT og var aftalt inden presseomtalen af virksomheden.Antallet af sanktioner dækker i stor udstrækning over overtrædelser, hvorsanktioneringen er eskaleret fra indskærpelse til politianmeldelse kombineret medforbud og påbud, fordi virksomheden kun i begrænset omfang havde rettet op påforholdene.Forhold vedrørende manglende desinfektionsmiddel, manglende håndvask, problemermed opvarmning og nedkøling samt mangelfuld rengøring, som blev omtalt i svarene påspørgsmål 441 og 442, illustrerer problemerne med at få virksomheden til at bringeforholdene i orden, og hvordan fødevarekontrollen gennem en målrettet brug afeskalerende sanktionering har fået virksomheden til at rette op på de konstateredeovertrædelser.”På baggrund af Fødevarestyrelsens oplysninger om sagen, mener jeg ikke, at sagen børgive anledning til initiativer af mere generel karakter. Jeg finder heller ikke, at sagengiver anledning til at indkalde fødevareforligskredsen til en drøftelse om de generelleregler på området.
Mette Gjerskov
/Jonas Lund Mathisen
2