Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
Fra:Vesterløkke, PernilleSendt:15. juni 2012 14:56Til:Rasmussen, Annette Dalsgaard NyrupEmne:VS: Opfølgende mail til Adgangsforumt.o
Med venlig hilsenPernille VesterløkkeFuldmægtigDet åbne land og friluftslivDir tlf.: (+45) 72 54 26 06pve@nst.dk
Det sammenk ædede billede kanik k e vises. Filen er muligv is blev etfly ttet, omdøbt eller slettet.Kontroller, at hy perlink et peger påden korrek te fil og placering.
Haraldsgade 53DK - 2100 København ØTlf.: (+45) 72 54 30 00www.naturstyrelsen.dk
Fra:Christiansen, Mette MarckerSendt:14. juni 2012 11:05Til:Anker Madsen; 'bo.fisker@dgi.dk'; 'doa@dif.dk'; Troels Garde Rasmussen; Hans M. Hedegaard;'to@skovforeningen.dk'; 'tlm@vd.dk'; 'aei@dn.dk'; 'lle@fritid.tdcadsl.dk'; 'Christina Kaaber-Bühler'; 'MariaKock-Jensen'; 'fj@naturerhverv.dk'Cc:Vesterløkke, Pernille; Poulsen, Lars Bendix; Spanner Rydeng, CecilieEmne:SV: Opfølgende mail til AdgangsforumKære AdgangsforumJeg vil gerne korrigere en misforståelse i nedenstående mail.Naturstyrelsen har som vejledende myndighed ansvaret for at fortolke de generelle regler iadgangsvejledningen. I den forbindelse inddrager vi Natur- og Miljøklagenævnets praksis i fortolkningen afreglerne.I relation til fortolkningen af, hvornår et areal er udyrket/dyrket i forhold til høslet, har Natur- ogMiljøklagenævnet oplyst, at der ikke er truffet afgørelser, som kan anvise en praksis. Fortolkningen er derforalene et udtryk for Naturstyrelsens vurdering. Naturstyrelsen har således ikke i "samråd" med Natur- ogMiljøklagenævnet tilrettet de angivne rettelser i adgangsvejledningen.mvhMetteMed venlig hilsenMette Marcker ChristiansenKontorchef i Det Åbne Land og FriluftslivNaturstyrelsenHaraldsgade 53
2100 København ØEmail: mmc@nst.dkTlf: 72 54 29 00
Fra:Vesterløkke, PernilleSendt:30. maj 2012 14:35Til:'Anker Madsen'; 'bo.fisker@dgi.dk'; 'doa@dif.dk'; 'trr@kl.dk'; 'hmh@skovforeningen.dk';'to@skovforeningen.dk'; 'tlm@vd.dk'; 'aei@dn.dk'; 'lle@fritid.tdcadsl.dk'; 'Christina Kaaber-Bühler'; 'MariaKock-Jensen'; 'fj@naturerhverv.dk'Cc:Christiansen, Mette MarckerEmne:Opfølgende mail til AdgangsforumKære AdgangsforumNu er det sommer og der er kommet rigtig godt gang i aktiviteterne ude i naturen - forhåbentlig uden formange konflikter ;-)Vi har i Naturstyrelsen arbejdet lidt videre med MTB-problematikken, som på mødet i Adgangsforum blevitalesat som én af de aktiviteter, der giver flest konflikter mellem brugergrupperne.Som nævnt på mødet har vores generelle vurdering hidtil været, at vi på styrelsens naturarealer ikkeoplevede store problemer med MTB, men med lokale forskelle. For imidlertid at få et mere detaljeret billedeaf situationen rundt om i landet, har vi indhentet mere udførlige oplysninger fra vores arealenheder.Rundspørgen viser at:Især omkring København og Silkeborg er situationen efterhånden kritisk.I resten af landet erkonfliktniveauetpå et niveau svarende til:hvad der gørsig gælden i forhold tilløse hunde, bilkørsel og hesteeller lavere.Problemerne er især kørsel uden for spor, stier og veje samt forholdet til andre brugergrupper (navnligheste, hunde og gående skovgæster).Der opleves generelt en stigning i MTB-kørsel - og en ny trend har vist sig flere steder i form afnatkørsel med lamper.De MTB-spor, der er etableret, har både haft en positiv og negativ effekt: Ikke mindst skabt adskillelseog fået MTB-kørslen samlet - men samtidig bevirket en større intensitet og efterspørgsel.Kun meget få steder har en enhed valgt at forbyde cykling på en sti eller vej.Ingen MTB-cyklister er blevet meldt til politiet for f.eks. hasarderet kørsel.Få initiativer lokalt for at komme i kontakt med de ikke organiserede MTB-ryttere.Der er kun gennemført enkelte lokale kampagner.
På den baggrund holdt vi for nyligt et møde med repræsentanter fra MTB-DKs bestyrelse. Derepræsenterede derudover bestyrelserne i Dansk Cyklist Union og Dansk Mountainbike Klub.På mødet var der enighed om, at vi i fællesskab skal se på mulighederne for en landsdækkende holdnings-kampagne, som også kan bruges lokalt. Kampagnen skal kunne nå de uorganiserede MTB-kørere. MTB-DKvil komme med et oplæg til en sådan kampagne. Virkemidler kunne f.eks. være foldere, presseomtale,indlæg og reklamer på blogs mv.Begge parter er gået i gang med at undersøge muligheden for om andre vil være medafsender på en sådankampagne og det liggerjo fint i tråd med det vi drøftede på det seneste møde i Adgangsforum. Så kunnedet ikke være noget for jer at deltage?
Derudover har vi i Naturstyrelsen besluttet i den kommende tid at afprøve andreværktøjersom f.eks.:
Flere forbud mod cykling på kritiske steder.Fokus på et samarbejde med politiet.Fokus på om der er MTB-ruter, de rigtige steder - og at dem vi har, er lavet på den bedste måde.
Som et supplement til alt dette, har vi allerede haft et meget konstruktivt dialogmøde på NST, Søhøjlandet,hvor hen ved 80 borgere drøftede forslag til bredt at undgå konflikter i skovene herunder i forhold til MTB-ryttere.Til jeres orientering vedlægges enhedens PP fra dagen, hvor etreferat fra deinput, der kom, fremgår afdias 21 og 22.Jeg vedlægger også Mettes slideshow fra vores møde i Adgangsforum.
Hvordan kommer vi videre
For at skabe overblik så der bliver mulighed for at koordinere og samtænke forskelligeorganisationersinitiativer på tværs, vil jeg bede jer om at melde disse ind til mig, så vi samlet setkan målrette vores respektive initiativer, så de rammer bredere, bliver helhedsorienteret og får størregennemslagskraft.Ønsker I at være medafsender på MTB-kampagnen? :Planlægger Iøvrige kampagner? :Hvilke services yder organisationerne til brugere i dag - planlægges der nye tiltag? :Hvilke services yder organisationerne til ejere i dag - planlægges der nye tiltag? :Øvrige aktiviteter:
Oversigtsskema om adgang til udyrkede arealerJeg har vedlagt det oversigtsskema, som vi tidligere i Adgangsforum har besluttet at udarbejde. Jeg har lagtdet på hjemmesiden her:http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Adgang/Hvormaajegfaerdes/AabneLand.htm
ogher: http://www.naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/Adgang/Hvormaajegfaerdes/Afsnit6.htm#641Afsnittet om bræmmer langs søer opdateres, såfremt randzoneloven vedtages.Til jeres orientering, så har jeg i samråd med Natur- og Miljøklagenævnet tilrettet afsnittet iAdgangsvejledningen om udyrkede arealer, så det bliver mere klart, hvad økonomisk udnyttelse af udyrkedearealer dækker over. Vejledningen lyder nu således:"Udyrkede arealer omfatter bl.a. heder, moser, klippepartier, overdrev, indsander samt udyrkedegræsningsarealer, f.eks. ferske enge eller strandenge. Derimod er dyrkede græsningsarealer ikke omfattet.Et græsareal er dyrket, hvis det underkastes en behandling som led i en økonomisk anvendelse eller brugessom have, park eller lign. dvs. hvis væksten i overvejende grad præges af kulturgræsser. Driftsformen skalpræge arealet og enge, hvor der foretages høslet, opfattes derfor ikke som udyrkede arealer.Dog
vil et høslet en eller to gange årligt ikke medføre, at offentligheden afskæres adgang udover den
periode, hvor der kører maskiner på arealet."
Med venlig hilsenPernille VesterløkkeFuldmægtigDet åbne land og friluftslivDir tlf.: (+45) 72 54 26 06pve@nst.dk
Det sammenk ædede billede kanik k e vises. Filen er muligv is blev etfly ttet, omdøbt eller slettet.Kontroller, at hy perlink et peger påden korrek te fil og placering.
Haraldsgade 53DK - 2100 København ØTlf.: (+45) 72 54 30 00www.naturstyrelsen.dk