Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1151308_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. august 2012Sagsnr.: 16817Dok.nr.: 427227
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. august 2012stillet følgende spørgsmål nr. 376 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 376:

”Ministeren bedes oplyse, om det er rigtigt, at fødevareministeren har bestilt ogbetalt 70 mio. kr. for kompensationskortene til randzonerne, som påstået afdirektør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen i artiklen 70 millioner kroner forhelt værdiløsekort” i Herning Folkeblad den 3. august 2012.”

Svar:

Jeg kan afvise, at Fødevareministeriet har brugt 70 mio. kr. på kompensationskortene.Kompensationskortet bygger langt overvejende på data fra det fællesoffentligekortlægningsarbejde FOTdanmark. FOTdanmark er en forening, der har til formål atetablere en kortlægning af Danmark, der er fælles for staten og kommunerne.Fødevareministeriet har via en statsaftale om geografiske data adgang til de kort, derproduceres i FOTdanmark regi samt en lang række øvrige geografiske data, såsommatrikelkort, flyfotos, vejdata mm. De specifikke vandløbsdata, somNaturErhvervstyrelsen har anvendt til udarbejdelsen af kompensationskortet, er kun etaf mange datasæt, der produceres inden for FOTdanmark samarbejdet.Statsaftalen administreres af Kort og Matrikelstyrelsen, og Fødevareministeriets bidragtil statsaftalen var i 2011 1,9 mio. kr. hvoraf kun en lille del er til FOTdanmarkskortlægning. Hertil kommer en udgift på 35.000 kr. til indkøb af supplerendevandløbsdata. Så nej, Vagn Lundsteens påstand er ikke korrekt.
Mette Gjerskov/Ulla Heiden