Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1156759_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 14. september 2012Sagsnr.: 16767
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. august 2012stillet følgende spørgsmål nr. 374 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 374:

”Ministeren bedes med henvisning til notatet omdelt som FLF alm. del – bilag 351 omgårdbutikker redegøre for, hvilke konkrete initiativer ministeren vil tage til at sikre mu-lighederne for salg af produkter fra danske gårdbutikker til hele landet, dvs. ikke længe-re være begrænset af 50 km-reglen, herunder om det kun er enkelte produkttyper manvil fokusere på eller gårdbutikkernes bredere sortiment.”

Svar:

Jeg vil allerførst henvise til samrådet den 4. september, hvor jeg orienterede om sagensudvikling, den kommende proces samt mine overvejelser om 50 km-grænsen.Jeg har taget initiativ til, at Fødevarestyrelsen har afholdt møde med EU-Kommissionenpå direktørniveau. Denne drøftelse har bevirket, at Fødevarestyrelsen nu arbejder med enny model for detailvirksomheders salg af animalske fødevarer til andre detailvirksomhe-der. Modellen skal tage udgangspunkt i en kombination af transporttid, opbevaringstem-peratur og produkt. Modellen er under udvikling, og EU-Kommissionen skal godkendeden nye model, før den kan træde i kraft.Modellen forventes klar til drøftelse med EU-Kommissionen i slutningen af september2012. Jeg forventer derfor, at arbejdet afsluttes i løbet af efteråret.
Mette Gjerskov
/Jonas Lund Mathisen