Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1146657_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. august 2012Sagsnr.: 16422Dok.nr.: 419291
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. juli 2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 338 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Karsten Lauritzen (V).

Spørgsmål 338:

”Kan ministeren oplyse, om de svenske, engelske og tyske myndigheder i lighed medden danske Fødevarestyrelse også har givet Joe & The Juice påbud om at ændrenavnene på juicene ”Arth Away”, ”Strong Bones” og ”Immunity” for at undgåvildledning af forbrugerne?”

Svar:

Jeg har bedt Fødevarestyrelsen om at indhente oplysninger hos henholdsvis de svenske,engelske og tyske fødevaremyndigheder om, hvorvidt de har sanktioneret anvendelsenaf produktnavne hos juicekæden Joe & The Juice.Fødevarestyrelsen har henvendt sig til de svenske, engelske og tyskefødevaremyndigheder. Det svenske Livsmeddelsverket, det britiske Public HealthDirectorate samt det tyske Bundesministerium für Ernährung, Landwirtschaft undVerbraucherschutz oplyser, at de ikke har kendskab til, at der skulle være givet sådannesanktioner.At forhold som er påtalt i Danmark, endnu ikke ud fra de foreliggende oplysninger ersanktioneret i andre EU- medlemsstater, er ikke ensbetydende med, at de er lovlige i depågældende lande.
Mette Gjerskov/Gundula Maria Kjær