Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1152241_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 30. august 2012Sagsnr.: 16295Dok.nr.: 426739
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 1. juni 2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 301 (Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 301:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 1/6-12 fra Dyrenes Beskyttelseom ansvarsfordeling i forhold til dyretransporter, jf. FLF alm. del - bilag290.”

Svar:

Jeg er enig med Dyrenes Beskyttelse i, at der kan være situationer, hvor det er vanskeligtfor en chauffør at vurdere dyrs transportegnethed. Det er et problem, fordi chaufførenrisikerer at ifalde strafferetligt ansvar efter transportforordningen, hvis det viser sig, at etdyr ikke burde have været transporteret.Dyrenes Beskyttelse foreslår bl.a., at transportbranchen og landbruget sammenudarbejder en etisk kodeks for transport af dyr for at mindske antallet af transporter meddyr, der ikke er egnede til at blive transporteret.Umiddelbart tror jeg, at det kan være en udmærket idé, men samtidig vil jeg godt pegepå, at spørgsmålet om vurderingen af dyrs transportegnethed vil blive taget op iforbindelse med forhandlingerne i efteråret 2012 om Veterinærforlig II, ligesomFødevarestyrelsen er ved at udarbejde en dyrlægeattest, der vil kunne anvendes medhenblik på at sikre en konkret dyrlægefaglig vurdering i de tilfælde, hvor bl.a.landmænd og transportører kan være i tvivl om, hvorvidt et dyr er transportegnet. Derhenvises i denne forbindelse til min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm.del) fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Mette Gjerskov
/Mai Emilie Gori