Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1129210_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 31. maj 2012Sagsnr.: 15704Dok.nr.: 391517
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. maj 2012stillet følgende spørgsmål nr. 284 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Jørgen E. Jørgensen (V).

Spørgsmål 284:

”Vil ministeren oversende en skematisk oversigt over antallet af de virksomheder,der kontrolleres af fødevarekontrollen, fordelt på erhvervstyper og med underkategorieraf etablerede kæder eller grupperinger med samme type virksomhed,f.eks. restaurationskæder, pizzeriaer, sandwichbarer, kantiner og i forlængelseheraf vurdere, hvor mange måltider, der bliver serveret af de pågældendegrupperinger/kategorier?”

Svar:

Ved udgangen af 2011 havde Fødevarestyrelsen registeret godt 54.000 fødevare-virksomheder fordelt på detailvirksomheder samt engrosvirksomheder med og udenbehandling af fødevarer. For en mere præcis opdeling på brancher henvises til den afFødevarestyrelsen udarbejdede skematiske oversigt, som er vedhæftet dette svar.Virksomhederne er ikke forpligtet til at indberette, hvor mange måltider der serveres.Fødevarestyrelsen ligger således ikke inde med sådanne oplysninger. Det vil væreforbundet med meget stor usikkerhed at komme med et bud på, hvor mange måltiderdetailvirksomhederne i de enkelte brancher serverer. Jeg vil afholde mig fra at kommemed et gæt.
./.
Mette Gjerskov
/Jonas Lund Mathisen