Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1129209_0001.png
1129209_0002.png
1129209_0003.png
1129209_0004.png
1129209_0005.png
1129209_0006.png
1129209_0007.png
1129209_0008.png
Fødevarestyrelsen
24.05.2012J.nr.: 2012-34-261-02008/IDTH/KENL/TIFADep: Dok.nr.: 391552/JLMA
Bilag med skematisk oversigt til svar på FLF spørgsmål 284Antal fødevarevirksomheder pr. branchegruppeI tabellen nedenfor er opgjort det samlede antal registrerede detail- og engrosvirksomheder1.BranchegruppeEngros med behandling:Engros uden behandling:Detail:

I alt:

Antal virksomheder1.7554.03848.611

54.404

Fødevarevirksomheder pr. brancheTabellerne i det følgende viser branchenavn og -nummer samt antal virksomheder registreret medbranchen som hovedbranche i slutningen af 2011. Branchebeskrivelser, som mere uddybende definerervirksomheder i branchen, findes i kontrolfrekvensvejledningens bilag 1, som kan hentes påFødevarestyrelsens hjemmeside2.

Engrosvirksomheder med behandling

FVST

Branche-

nr.

20.50.00.A11.05.0010.71.10.A

Antal virk-

somheder

i branchen

377359
Aromaer, tilsætningsstoffer, kulturer og enzymerBryggerierBrødfabrikker
Oversigten er udarbejdet på baggrund af Fødevarestyrelsens data efter 4. kvartal 2011 sammenholdt med brancher i bilag 1 i Kontrolfre-kvensvejledning 2011 af 05.11.10. Oplysninger om fødevarevirksomheder er samlet i branchegrupperne:Engrosvirksomheder medogudenbehandling samt detail. Indeholdt er ligeledes brancher af detail med engrosvirksomhed og virksomheder med fremstilling af fødevarekon-taktmateriale. Branchegrupperne: fødevarevirksomheder med primærproduktion og øvrige er udeladt.2
1
http://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/25_PDF_word_filer%20til%20download/02kontor/Frekvenser/Bilag%201%20-%20Standard-%20og%20elitefrekvenser%202012.pdf
Catering med levering til detailvirksomhederChokolade- og sukkervarefabrikkerFartøjer: Dagbåde med kogning af rejer, muslinger m.m. ombordFartøjer: FabriksfartøjerFartøjer: Frysefartøj med frysning af fiskevarer og eventuel indpakning, emballering ogfrostlagringFisk: Ferske fiskevarer, fars og filetfabrikFisk: Fiskevarevirksomheder, hel- og halvkonservesFisk: Fiskevarevirksomheder, kun røgning, gravning og saltningFKM: Fremstilling af andre fødevarekontaktmaterialerFKM: Fremstilling af brugsklare plastprodukter, herunder flerlagsmaterialer med lag, derikke er af plastFKM: Fremstilling af halvfabrikata til fødevarekontaktmaterialerFrugt og grøntsager, behandlingFrysehuse med indfrysning af andre fødevarer end kød, fjerkræ og fisk.Frysehuse med indfrysning, fisk og fiskevarerFrysehuse med indfrysning, kød og fjerkrækødHonningIndsamlingscentral, behandling, råvarer til fremstilling af gelatine og kollagen til kon-sumIndustrigasserIsværkerKager med fløde/cremeKager og kiks
56.20.00.A10.82.0003.11.00.A10.20.20.D10.20.20.E
904940415
10.20.20.A10.20.20.B10.20.20.C20.00.00.B22.20.00.A
1047538235122
20.00.00.A10.30.00.A52.10.00.B52.10.00.D52.10.00.E01.49.20.A10.10.00.H
1186052751
20.11.0052.10.00.A10.71.10.B10.72.00
80523
Side 2/8
Konsumis, ikke mælkebaseret isKonsumis, mindre virksomheder, mælkebaseret isKonsumis, større virksomheder, mælkebaseret isKosttilskud og særlig ernæringKrydderier, smagspræparater mv.KvindemælkscentralerKød: GelatinevirksomhederKød: Hakket kødKød: KollagenvirksomhederKød: KødproduktvirksomhederKød: Kødvirksomheder, mindreKød: Maskinsepareret kødKød: OpskæringsvirksomhederKød: TarmvirksomhederKød: Tilberedt kødMaltfabrikkerMargarinefabrikker mv.Mejeriprodukter: Mejerier, mindreMejeriprodukter: Mejerier, størreMejeriprodukter: Osteudskæringsvirksomheder.Mineralvandsfabrikker mv.Mølleriprodukter, stivelse og stivelsesprodukterNødder og nøddeprodukter
10.52.00.C10.52.00.B10.52.00.A10.86.00.A10.84.00.A10.86.00.B20.59.00.A10.10.00.A20.59.00.B10.13.00.A10.10.00.I10.11.00.A10.10.00.B10.10.00.G10.13.00.B11.06.0010.42.0010.51.00.B10.51.00.A10.50.00.A11.07.0010.60.00.A10.39.00.A
2913426211107323026353223571813288
Side 3/8
Olier og fedtstoffer, animalskeOlier og fedtstoffer, vegetabilskePastaprodukter og lignende varerSalatfabrikker og mayonnaise, remoulade, dressing, ketchup mv.Sammensatte produkterSlagterier: FjerkræSlagterier: KreaturSlagterier: Opdrættet vildtSlagterier: SlagtebusserSlagterier: SvinSlagterier: VildthåndteringsvirksomhederSpiritus og vin mv.Sukkerfabrikker og –raffinaderierTe og kaffeToskallede bløddyr, ekspeditionscentreToskallede bløddyr, renseanlægToskallede bløddyr, udsandingsanlægÆgproduktvirksomheder
10.10.00.F10.41.0010.73.0010.84.00.B10.80.00.A10.12.0010.11.90.A10.11.90.B10.10.00.C10.11.1010.11.90.C11.00.00.A10.81.0010.83.0010.20.00.C10.20.00.A10.20.00.B10.89.00.A
51641410740123599365319204

Engrosvirksomheder uden behandling

FVST

Branche-

nr.

46.17.90

Antal virk-

somheder i

branchen

90
Agenturhandel med fødevarer
Side 4/8
Distributionsterminaler/-centre og ferskvareterminalerEngroshandel og oplagring, ikke specialiseret, ikke-letfordærvelige fødevarer(helkonserves og tørvarer mv.)Engroshandel og oplagring, ikke specialiseret, letfordærvelige fødevarer(køl, frost og evt. tørvarer)Engrossupermarkeder, engroshandel med diverse fødevarerFisk: Samlecentraler, fisk, uden handel og PO kølecontainereFiskeauktionerFKM: Engroshandel, fødevarekontaktmaterialer, halvfabrikata og brugsklare produkter,import (fra 3.-lande, herunder fra Schweiz, Færøerne og Grønland)FKM: Engroshandel, fødevarekontaktmaterialer, halvfabrikata, brugsklare produkter,produktions- og transportudstyr, samhandel (fra EU-lande samt fra Island og Norge) ogindenrigshandel.FKM: Engroshandel, produktions- og transportudstyr af metal og legeringer import (fra3.-lande, herunder fra Schweiz, Færøerne og Grønland)FKM: Kontorvirksomhed, fødevarekontaktmaterialerFrugt og grøntsager, engroshandelIndsamlingscentral, oplagring, råvarer til fremstilling af gelatine og kollagen til konsumKontorvirksomhed, animalske fødevarer undtagen fisk og fiskevarerKontorvirksomhed, fisk og fiskevarerKontorvirksomhed, ikke-animalske fødevarerLagre og lagerhoteller, kun vegetabilske fødevarer, letfordærvelige fødevarer(køl, frost)Lagre og lagerhoteller, vegetabilske og animalske fødevarer, ikke-letfordærvelige føde-varer(tørvarer, helkonserves m.v.)Lagre: Animalske fødevarer undtagen fisk, fjerkræ og kød, frostlagre og lagerhotellermed køl/frostLagre: Animalske fødevarer undtagen fisk, fjerkræ og kød, kølelagre, letfordærvelige
52.10.00.C46.39.00.C
30533
46.39.00.B
83
46.39.00.A46.17.00.A46.17.1046.00.00.A
624911264
46.00.00.B
128
46.60.00.A
44
46.00.00.C46.31.0052.10.00.L46.30.00.A46.38.00.A46.39.00.D52.10.00.H
1620802229425537
52.10.00.J
265
46.33.00.A
11
46.33.00.B
24
Side 5/8
fødevarer(køl og evt. helkonserves/tørvarer)Lagre: Fisk og fiskevarer, kun kølelagre, evt. engroshandel.Lagre: Fisk og fiskevarer, kun kølelagre, indpakning, evt. engroshandelLagre: Fisk og fiskevarer, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre, evt. engroshandel.Lagre: Fisk og fiskevarer, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre, indpakning, evt. en-groshandelLagre: Fjerkrækød og fjerkrækødprodukter, kun kølelagre, evt. engroshandel.Lagre: Fjerkrækød og fjerkrækødprodukter, kun kølelagre, indpakning, evt. engroshan-delLagre: Fjerkrækød og fjerkrækødprodukter, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre,evt. engroshandelLagre: Fjerkrækød og fjerkrækødprodukter, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre,indpakning, evt. engroshandelLagre: Kød og kødprodukter, kun kølelagre, evt. engroshandelLagre: Kød og kødprodukter, kun kølelagre, indpakning, evt. engroshandelLagre: Kød og kødprodukter, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre, evt. engroshan-del.Lagre: Kød og kødprodukter, lagerhoteller med køl/frost og frostlagre, indpakning, evt.engroshandelMejeriprodukter: Pakning og tapning (indpakning og emballering) af mejeriprodukter iforbindelse med opbevaring og evt. engroshandelPakning og tapning (indpakning og emballering) i forbindelse med opbevaring og evt.engroshandelRåmælk, Samlecentraler, uden handelTransportvirksomhed, engros, ikke-letfordærvelige fødevarerTransportvirksomhed, engros, letfordærvelige fødevarerVildtdepot46.38.10.A46.38.10.B46.38.10.C46.38.10.D2063210
46.32.00.E46.32.00.F
00
46.32.00.G
2
46.32.00.H
1
46.32.00.A46.32.00.B46.32.00.C
17161
46.32.00.D
1
82.92.00.B
0
82.92.00.A
74
46.30.00.B49.41.00.B49.41.00.A46.32.00.I
042967763
Side 6/8
Vin og spiritus, engroshandel, registreretÆgpakkerier

Detailvirksomheder

46.34.2046.33.00.C

FVST

Branche-

nr.

47.90.00.A47.29.00.A47.29.00.B47.99.00.A47.99.00.B10.71.2056.21.0047.24.00.A47.24.00.B
18236

Antal virk-

somheder i

branchen

1.2551.1753253361.144400363186
Anden detailhandel end butikshandelApoteker, materialister, helsekostforretninger mv., ikke-letfordærvelige fødevarerApoteker, materialister, helsekostforretninger mv., letfordærvelige fødevarer.Automater og automatvirksomheder, ikke-letfordærvelige fødevarerAutomater og automatvirksomheder, letfordærvelige fødevarerBagerforretninger/ -afdelingerCatering og diner transportable (mad ud af huset)Chokolade-, konfekture- og isforretninger/-afdelinger med behandlingChokolade-, konfekture- og isforretninger/-afdelinger med behandling, der har åbent optil 6 måneder om åretDagligvareforretninger, ikke-letfordærvelige fødevarer og evt. færdigpakket isDagligvareforretninger, letfordærvelige fødevarerDetailforretninger med behandling, øvrigeFisk- og vildtforretninger/ -afdelinger og fiskebiler med behandlingFKM: Detailvirksomhed med indførsel af fødevarekontaktmaterialer, halvfabrikata ogbrugsklare produkter:FKM: Detailvirksomhed med produktion af brugsklare fødevarekontaktmaterialerFrugt- og grøntforretningerFrugt- og grøntforretninger med uindpakket feta og oliven o.l.Mejeriprodukter: Detail-mejeri
47.11.00.B47.11.00.A47.29.00.C47.23.0047.50.00.A
1.7045.62921741821
23.00.00.A47.21.00.A47.21.00.B47.29.00.D
1582081869
Side 7/8
Mobile virksomheder med ikke-letfordærvelige fødevarer, evt. med behandling i be-grænset omfang.Mobile virksomheder med letfordærvelige fødevarer, uden behandling, kun salg.Osteforretninger/-afdelinger og ostebiler med behandlingSaltning og røgning af kød for privateServering i tog, fly og busserServering: Forsamlingshuse og selskabslokaler med begrænset ugentlig åbningstidServering: Hospitals- og institutionskøkkenerServering: Institutioner for børn i skolealderenServering: Institutioner for børn i skolealderen - begrænsetServering: Institutioner med madordning for førskolebørnServering: Kantiner mv., fast personkreds over 12 personerServering: Kantiner, pensionater mv., fast personkreds, højst 12 personerServering: Restauranter mv.Servering: Restauranter mv. - begrænsetServering: Restauranter mv. – åbent op til 6 måneder om åretServering: Værtshuse, bodegaer mv. uden behandlingSlagterforretninger / -afdelinger.Smørrebrøds- og delikatesseforretninger/ -afdelingerTransportvirksomheder med transport af ikke-letfordærvelige fødevarerTransportvirksomheder med transport af letfordærvelige fødevarerVinforretninger
47.81.00.A
419
47.81.00.B47.29.00.E10.13.00.C56.10.00.H56.29.00.B56.10.00.G56.29.00.E56.29.00.C56.29.00.D56.29.00.A56.10.00.E56.10.00.A56.10.00.B56.10.00.C56.30.0047.22.00.A47.22.00.B49.41.00.C49.41.00.D47.25.00
353164351641.1681621462.8102.9782.2489.3159.2301.1952.3961.32250445267523
Side 8/8