Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1121190_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. maj 2012Sagsnr.: 15266Dok.nr.: 375185
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. april 2012stillet følgende spørgsmål nr. 250 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 250:

”Findes der nedskrevne retningslinjer eller erklæringer, der skal sikre mod inhabilitethos formændene for råd og arbejdsgrupper under Fødevareministeriet?”

Svar:

Fødevareministeriet har ikke for sit ansvarsområde fastsat generelle skriftligeretningslinjer særligt for habiliteten hos formænd for råd og arbejdsgrupper, lige somministeriet ikke som fast praksis anvender udtrykkelige erklæringer om habiliteten hosmulige formænd for råd og arbejdsgrupper inden for ministeriets ansvarsområde.Ved udpegning af formænd til arbejdsgrupper m.v. lægger Fødevareministeriet navnligvægt på de pågældendes faglige kvalifikationer, som i almindelighed bygger påforskellige aktiviteter inden for det relevante område, herunder eksempelvis forskning.Ministeriet er dog naturligvis i samme forbindelse opmærksomt på, om der foreliggernærliggende interessekonflikter, som i det enkelte tilfælde kan tale imod at udpege engiven person til at varetage opgaven som formand for en arbejdsgruppe.
Mette Gjerskov
/Anton Høj Jacobsen