Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1121185_0001.png
1121185_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. maj 2012Sagsnr.: 15266Dok.nr.: 374987
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. april 2012stillet følgende spørgsmål nr. 249 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 249:

”Hvad er ministerens holdning til, at formanden for arbejdsgruppen om avl i samarbejdemed svinebranchen (Videnscenter for Svineproduktion) har udarbejdet en omfattenderapport med titlen "The Ethical and Welfare Implications of Large Litter Size in theDomestic Pig" til brug for forhandlingerne i arbejdsgruppen, og at Center for bioetik ogrisikovurdering, som formanden er daglig leder af, modtager penge fra Videnscenter forSvineproduktion for udarbejdelsen, jf. www.bioethics.dk/Forskning/aktuelle_projekter.aspx?”

Svar:

Fødevareministeriet kan oplyse, at rapporten ”The Ethical and Welfare Implications ofLarge Litter Size in the Domestic Pig” er udarbejdet i et samarbejde mellem flereuniversiteter og forestået af en række danske og udenlandske forskere, heriblandtprofessor Peter Sandøe, Center for Bioetik og Risikoanalyse ved KøbenhavnsUniversitet, som tillige er formand for Arbejdsgruppen om avl af dyr.Det bemærkes i den forbindelse, at forskningsprojektet bag rapporten efter det forFødevareministeriet oplyste ikke er gennemført med særligt henblik på arbejdet iArbejdsgruppen om hold af dyr, men vedrører et i det væsentlige tilsvarende emne.Forskningsprojektet er gennemført med en bevilling fra Videncenter forSvineproduktion under Landbrug & Fødevarer. Arbejdet bygger på en sædvanlig
samarbejdsaftale mellem Center for Bioetik og Risikovurdering og Videncenter forSvineproduktion, hvori der bl.a. er fastsat nærmere rammer for bevillingen fraVidencenter for Svineproduktion. Samarbejdsaftalen tillægger ikke Videncenter forSvineproduktion ret til at formidle projektets resultater eller træffe endelig beslutningom, hvad der skal publiceres.Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 248 (Alm. del) fraFolketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Mette Gjerskov
/Anton Høj Jacobsen
2