Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1107366_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 20. april 2012Sagsnr.: 14843Dok.nr.: 374740
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. april 2012stillet følgende spørgsmål nr. 239 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 239:

”Ministeren bedes oversende talepapiret fra samrådet den 29/3-12 til brug for besvarelseaf FLF alm. del – samrådsspm. J om vilkårene for kartoffelproducenter i Danmark”

Svar:

Til besvarelse af spørgsmålet vedlægger jeg mit talepapir fra det pågældende samråd.Det fremgår af samrådsbesvarelsen, at både Skatteministeriet, Miljøministeriet og Fø-devareministeriet på tidspunktet for samrådet var i dialog med Landbrug og Fødevarerom lovforslaget om omlægning af pesticidafgiften og at der dagen efter samrådet, den30. marts 2012, var aftalt tekniske drøftelser med organisationen for endnu engang atundersøge eventuelt oversete muligheder for at nedbringe meromkostningerne for udsat-te afgrøder.Som et resultat af drøftelserne har regeringen efterfølgende udarbejdet og besluttet vissekompensationsindsatser for kartoffelavlen ved dels at ændre ved afgiften for bejdsemid-ler, og dels ved i en periode at overføre en andel af merprovenuet fra pesticidafgiften tilKartoffelafgiftsfonden. Derigennem styrkes grundlaget for avlernes omstilling til et la-vere pesticidforbrug.
Mette Gjerskov/Lars O. Hansen