Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1106523_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. april 2012Sagsnr.: 15235Dok.nr.: 373738
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14.03.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 205 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL)

Spørgsmål nr. 205:

”Ministeren bedes redegøre præcist for indholdet af synergier, der forventes opnået vedat samle administrationen af landbrugsloven i NaturErhvervstyrelsen.”

Svar:

De største økonomiske og faglige gevinster opnås ved at samle opgaverne underNaturErhvervstyrelsen, således at alle opgaver vedrørende landbrugsloven er forankrether.NaturErhvervstyrelsen varetager således i dag alle styringsopgaver vedrørendelandbrugsloven, herunder regeludstedelse, politisk betjening, faglig ekspertise mv. Dervil endvidere være synergier i forhold til NaturErhvervstyrelsens regionale enheder, derkan varetage de besigtigelsesopgaver, der overflyttes fra statforvaltningerne, isammenhæng med deres øvrige kontrolopgaver og dels i forhold tilNaturErhvervstyrelsens opgaver vedrørende kort- og datagrundlag om danske arealer,der bl.a. sker i samarbejde med Naturstyrelsen, der ligeledes er placeret i København.Det vil herudover give en faglig gevinst, at al administration af landbrugslovenforankres i en organisation, hvor den er en naturlig kerneopgave, i modsætning til istatsforvaltningerne, hvor den er perifer i forhold til den øvrige opgaveportefølje.
Mette Gjerskov
/Erik Nielsen